Şenyaşarlar'ın eylemi sürüyor: Direniş iktidarı yeniyor

Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret eden Amed Emek ve Demokrasi Platformu, “AKP Şenyaşar Ailesi'nin karşısında yenildi" dedi. Eylemi engellemek isteyen polis geri çekilmek zorunda kaldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 592’nci gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah saatlerinde adliye önüne gelip beton bariyerlere “Şenyaşar ailesi için adalet” yazılı pankart asarak nöbeti başlattı. Aileyi bugün, Amed Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ziyaret etti. Heyete, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi yöneticileri de eşlik etti.

'AİLENİN DİRENİŞİ AKP'Yİ YENİYOR'

Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yıldız Ok Orak, Şenyaşar Ailesi'ne yönelik her geçen gün baskının artığını belirterek, “Bariyerlerle nöbet alanı kapatıldı. Şimdi de alan otopark yapılmış. Ailenin direnişi karşısında, AKP iktidarı yenilmiş durumda. Ailenin bu kararlılığı ve dik duruşu bütün dünyaya örnek olacak nitelikte. AKP zihniyeti yarın bir gün gidecek, Şenyaşar Ailesi bu dik duruşu ile dünya tarihine geçecek. Ailenin mücadelesi karşısında saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

Şenyaşar Ailesi'nin adalet talepleri karşılanıncaya kadar mücadele edeceklerini söyleyen Ok, “Herkes aile ile dayanışma içinde olmalı. Emine Şenyaşar bütün kadınlar için bir sembol. Bütün zorlu koşullarına rağmen adalet arayışı devam ediyor" dedi.


POLİS GERİ ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI


Açıklamanın ardından polisler valiliğin "3 günlük eylem ve etkinlik yasağı" kararı olduğunu gerekçe göstererek, nöbeti engellemek istedi. Nöbet alanına gelen onlarca polis, basının görüntü almasının da "yasak" olduğunu savundu. Ziyarete gelen heyete, basın açıklaması yapmaları durumunda gözaltı yapılacağı tehdidinde bulunan polisler, ailenin ve ziyaretçilerin tepkisiyle karşılaşınca geri çekilmek zorunda kaldı.  


Heyet, polis engellemesine rağmen aile ile birlikte bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.