Şenyaşar, tutsak oğluyla görüştü: Oğlumu çürütüyorlar!

Elazığ Cezaevi'nde 3 yıldır tutsak olan oğlu Fadıl Şenyaşar ile telefon görüşmesi yapan Emine Şenyaşar, “Oğlumu çürütüyorlar. Bize zulüm yapılıyor” dedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde nöbet eylemi 114'üncü gününde devam ediyor. Şenyaşar Ailesi, Elazığ Cezaevi'nde 3 yıldır tutsak olan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi yaptı.

 'BABASI, KARDEŞLERİ ÖLDÜRÜLDÜ, KENDİSİ 3 YILDIR TUTUKLU'

Oğlu ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin konuşan Emine Şenyaşar, "Oğlum 3 yıldır tek kişilik bir odada tutuluyor. Babası, kardeşleri hepsi öldü. Cezaevinde durumu nasıl olabilir ki? Elimizden bir şey gelmiyor. Ankara, İstanbul her yere gittik, olmadı. Ailemi yok ettiler, hâlâ içleri soğumamış. Bu oğlumu da cezaevinde çürütüyorlar. Adliye bahçesini bile bize yasakladılar. Bize zulüm yapılıyor" dedi.  
Ferit Şenyaşar ise şunları söyledi: "Haksızlığa ve adaletsizliğe uğradık. Kardeşim hukuksuz bir şekilde 3 yıldır tek kişilik bir hücrede tutuluyor. O da adaletin sağlanacağı günü bekliyor. Umudunu yitirmiyor ve direniyor. Onun sesini burada duyurmaya çalışıyoruz. Zulmün bir an önce son bulması için mücadele ediyoruz."
Ailenin sanal medya hesabı üzerinden ise şu mesaj yayımlandı: "Adaletsizlikten büyük vebal olabilir mi? Bu feryadımızı ne zaman duyacaksın? Ey Adalet!"