Şengalli gençler gerillayı destek eylemleri başlatacak

Êzidî Gençlik Birliği ve Êzidî Genç Kadınlar Birliği, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerillanın direnişini selamlamak ve desteklemek için bir dizi eylem başlatacak.

Êzidî Gençlik Birliği ve Êzidî Genç Kadınlar Birliği tarafından ortak bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “17 Nisan’da işgalci Türk devleti KDP yardımıyla Güney Kürdistan topraklarına yönelik yeni bir işgal saldırısı başlattı. Medya Savunma Alanlarında büyük bir savaş ve Zap ve Avaşin’de büyük bir direniş yaşanıyor. İşgalci Türk devleti Kürtleri yok etmek için tankları, topları ve yasaklı kimyasal silahlarıyla gerillalara saldırıyor. Bu barbar saldırılara karşı gerillalar fedaice bir direniş sergiliyor” denildi.

Türk devletinin 2023’te Lozan Anlaşması sona ermeden işgallerle sınırlarını genişletmeye çalıştığına dikkat çeken her iki gençlik hareketi, “Faşist Türk devleti, gerillayı yok ederek direnişçi halkımızı da yok etmek istiyor. Düşman, gerilla ve halkın birbirinden koparılamayacağının bilincindedir. Bu nedenle de gerillaya yönelik saldırılarla beraber KDP, Türk devleti ve Kazımi hükümeti eşzamanlı olarak Şengal’e saldırdı. Bu durum tüm saldırıların amacının aynı olduğunu ve halkımızı ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ortaya koyuyor” diye belirtti.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Saldırılara karşı, 9 Ekim antlaşmasına karşı Êzidî gençleri ve Êzidi halkı güçlü bir direniş sergiledi. 9 Ekim antlaşmasının tehlikesine karşı duruşumuz nettir ve topraklarımızı düşmana karşı koruma kararlılığındayız. Komalên Ciwan, ihanete ve işgale karşı ‘İhanete ve işgale karşı özgürlük savaşına’ sloganıyla direniş çağrısında bulundu. Bizler de Êzidi Gençlik Birliği ve Êzidi Genç Kadınlar Birliği olarak bu çağrıdaki sorumluluğumuzu görüyor ve çeşitli eylemlerin startını veriyoruz.

Bu doğrultuda, faşizmi ortadan kaldırmak için Şengal köylerinde kapsamlı gençlik toplantıları düzenleyeceğiz. Aynı zamanda gerilla direnişini selamlamak için etkinlikler düzenleyecek ve 1 Haziran ruhunun canlandırarak tüm alanları direniş alanlarına çevireceğiz. Şengal gençleri ve kadınların öncülüğünde ‘İşgale ve ihanete karşı özgürlük savaşına katılın’ şiarıyla yürüyüş düzenleyeceğiz. Bu temelde, tüm Şengal gençlerini, genç kadınlarını ve tüm halkımızı bu eylemlerimize katılmaya çağırıyoruz. 1 Haziran direnen tüm halklarımızın zafer ve özgürlük günü olsun.”