Şengal Meclisi, Türk saldırısını kınadı

Şengal Demokratik Özerklik Meclisi, Türk devletinin Şengal’in bir köyüne bu Çarşamba günü düzenlediği saldırıyı kınayarak, “Êzidîlere yönelik soykırımın devamı” olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Şengal Demokratik Özerklik Meclisi, “Bu saldırı, Türk devletinin DAİŞ ile işbirliği temelinde soykırım saldırılarının devamıdır” dedi.

Çarşamba yerel saatle 10.40 sıralarında Şengal’in Sinune beldesine bağlı Digure köyü Türk devletine ait uçaklar tarafından bombalanmıştı.

3 Ağustos 2014’teki DAİŞ vahşetini hatırlatarak Türk devletinin DAİŞ çetelerine her türlü desteği seferber ettiğini, ancak DAİŞ’in yenilgisi ardından bu kez Türk devletinin doğrudan Êzidî halkını hedef almaya başladığını belirten Meclis, “Türk devleti şimdi DAİŞ’in intikamını almak isiyor. Bu saldırıların başka bir anlamı yok” diye ekledi.

Irak hükümetini tutumunu netleştirerek saldırılara karşı durmaya çağıran Meclis, saldırıların Irak hava sahası kullanılarak yapıldığını hatırlattı.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ne de çağrıda bulunan Meclis, bu saldırılar karşısında dünyanın sessizliğinin “utanç verici” olduğunu kaydetti.

Kürdistan’ın dört parçasına da seslenen Meclis, alanlara çıkarak Türk devletini kınamaya çağırdı.

Meclis, saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifalar diledi. Açıklamada hayatını kaybeden bir kişinin Perşembe günü saat 09.00’da Xanesor hastanesinden kitlesel bir şekilde alınarak, Şehid Dilgeş-Şehid Berxwedan şehitliğinde toprağa verileceği ifade edildi.