Şemzînan’da zırhlı araç imha edildi

Gerillalar 9 Ekim uluslararası komplosunu kınamak amacıyla Şemzînan’da Kobra tipi zırhlı araç ve çevresinde bulunan askerlere yönelik sabotaj eylemi düzenledi. Zırhlı aracın imha edildiği bu eylemde, tespit edilen 1 asker öldü, 4 asker ise yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

HAKKARİ

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 9 Ekim uluslararası komplosunu kınamak amacıyla 5 Ekim günü saat 07.45’te Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Rubarok (Derecik) beldesi ile Tepê Xwedê alanları arasındaki yolda ilerleyen Kobra tipi zırhlı araç ve çevresinde bulunan askerlere yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Zırhlı aracın imha edildiği bu eylemde, tespit edilen 1 asker öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

1 Ekim günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Pirê alanına yönelik hava saldırısı düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu saldırılarda 2 arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

4 Ekim günü savaş uçakları yine Çelê’ye bağlı Deşta Xanê alanı bombalamıştır.  Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

BİTLİS

5 Ekim günü saat 19.00’da güçlerimiz, Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Şehit Mizgin alanında bulunan bir baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylem sonucunda baz istasyonu imha edilmiştir.

HAVA SALDIRISI

6 Ekim günü (bugün) saat 07.30 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Deşta Nehlê ve Çemrobotki köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır.

2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

5 Temmuz günü güçlerimiz, Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Sartosun köyü yakınlarında bulunan bir nöbet kulübesine yönelik bir eylem gerçekleştirmişti. Bu eylemden sonra çıkan operasyonda yaşanan çatışmalarda Brusk (Yusuf Bencik) yoldaşımızın şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Brusk Rıha
Adı Soyadı: Yusuf Bencik
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Raşide - Hani
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Temmuz 2019 / Dersim

 

21 Temmuz günü işgalci TC ordusu Bingöl’e bağlı Karacehennem alanında bir operasyon gerçekleştirmişti. Bu operasyonda Tekoşer (Nesim Atay) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Tekoşer Awaz
Adı Soyadı: Nesim Atay
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Güvercin - Abdurrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Temmuz 2019 / Bingöl

 

Brusk yoldaş 2015 yılında, Tekoşer arkadaş ise 2014 yılında İşgalci faşist TC devletinin Kürt halkına yönelik uyguladığı baskı ve zulümlere karşı Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne katılmışlardır. Bir halkın umutlarını omuzlarında taşıyan Brusk ve Tekoşer yoldaşlar gerilla saflarına katıldıkları ilk günden itibaren, Kürt halkının özgürlüğünü sağlamak amacıyla onurlu bir katılımın sahibi olmuşlardır. Kaldıkları her alanda emekçilikleri ve fedakarlıkları ile ön plana çıkan yoldaşlarımız, üzerlerine düşen dönem görevlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamaya çalışmışladır. Her biri yetkin bir gerilla olan yoldaşlarımız, düşmanın işgal operasyonlarına karşı kahramanca savaşmışladır. En son bulundukları alanda faşist güçlere karşı verdikleri mücadele esnasında ölümsüz şehitler kervanına katılmışladır.

Şehadete ulaşan Brusk ve Tekoşer yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diyor ve şehitlerimizin bize devrettiği mücadele mirasına sahip çıkarak, zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”