Şehit düşen iki gerilla Maxmûr’da anıldı

İşgal saldırılarına karşı direniş sırasında şehit düşen gerillalar Salih Cizir ve Dr. Hüseyin Akdağ, Şehit Rüstem Cudi (Maxmûr) Mülteci Kampı’nda anıldı.

İşgalci Türk devletinin farklı tarih ve yerlerde düzenlediği saldırılarda şehit düşen Salih Cizir ve Dr. Hüseyin Akdağ, Şehit Rüstem Cudi (Maxmûr) Mülteci Kampı’nda anıldı.

Şehit Aileleri Kurumu’nda düzenlenen anmaya yüzlerce kamp sakini katıldı.

Saygı duruşunun ardından Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak katılımcılara seslendi. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitlerinin direniş mücadelesine değinen Budak, Salih Cizir şahsında kampa verdikleri emeğe dikkat çekti. Filiz Budak, şunları dile getirdi:

"İşgalci Türk devleti tarafından büyük bir imha ve tasfiye konsepti halkımıza karşı yürürlüğe konulmuştur. Bu imha saldırılarında Barzani Ailesi sadece ortak değil aynı zamanda düşman pozisyonundadır. Çünkü düşmanınla yürüyen, onunla birlikte hareket eden de düşmanındır. Bizler bunları böyle tanımlıyor, tarif ediyoruz. Nitekim bunca şehadette ve katliamda onların parmağının olduğunu iyi biliyoruz. Önderlik ve şehitler gerçekliği ekseninde burada inşa edilen yaşam düşmana vurulan en büyük tokat ve verilen etkili cevaptır. Bu mülteci kampı Önderliğine ve şehitlerine sonuna kadar sahip çıkacak onura sahiptir. Düşman karşısında en onurlu duruşu sergileyecek güce sahibiz. Varlığımızı sonuna kadar savunacağız. Bu tutumu sağlamak ve göstermek hepimizin ahlaki ve vicdani görevidir."

Budak, şehitlerin hayallerini gerçekleştirme sözü verirken, anma etkinliği ‘Bijî Serok Apo’, ‘Şehîd Namirin’ ve ‘Bimre îxanet’ sloganlarıyla sona erdi.