Şehit Delal Şoreş Süleymaniye’de anıldı

Zap’ta işgalci Türk devletinin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Delal Şoreş (Peyam Abdullah) Süleymaniye’de anıldı.

Süleymaniye’nin Tavge mahallesinde Tevgera Azadi ve PKK Güney Kürdistan Şehit Aileleri Komitesi’nin öncülüğüyle Tevgera Azadi Eşbaşkanları, şehidin yoldaşları ve yakınları, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Temsilcileri, RJAK ve Kürdistan’ın dört parçasından yurttaşların katılımıyla, kimyasal silah saldırısında şehit düşen 17 gerilladan Şehit Delal Şoreş (Peyam Abdullah) için anma töreni düzenlendi.

Kitle sloganlarla şehidin ailesinin evine doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Burada Tevgera Azadi Yürütme Kurulu Üyesi Sara Mihemed tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada faşist Erdoğan başta olmak üzere tüm tarafların, Türk devletinin işgal saldırılarını yenilgiye uğratan gerilla direnişinin bu saldırıları da yenilgiye uğratacağını bilmesi gerektiği söylendi. Erdoğan’ın yenileceğinin vurgulandığı açıklamada Erdoğan tarafından kimyasal silah kullanımının kınanması ve bu saldırıların soykırım olarak tanınması gerektiği söylendi.

Açıklamanın devamında, “Türk devletinin gerçekleştirdiği kimyasal saldırıları kınıyor ve soykırım olarak adlandırıyoruz. Tüm Kürt halkından alanlara çıkmasını ve ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganıyla düşmanı sağır etmesini istiyoruz. Halkımız düşmana ulusal birlikle yanıt vermelidir. Şehit Peyam ölümsüzdür” denildi.

2017 yılında Süleymaniye’de gerilla saflarına katılan Şehit Delal Şoreş (Peyam Abdullah), Ekim 2022’de Türk devletinin Zap’ta gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırılarında şehit düştü.