Şehit 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

Zap şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “özgürlük mücadelesinin ölümsüz kahramanları olarak her zaman mücadelemizde yaşayacaklardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap’ta şehit düşen 2 gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

“7 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Agit ve Zana yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehit arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agit Cudi
Adı Soyadı: İdris Ören
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Nurcan – Seyfettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2020 / Zap

 

Kod Adı: Zana Farqin
Adı Soyadı: Sidar Çiçek
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Fehime – Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2020 / Zap

Kürdistan coğrafyası insanlık tarihine beşiklik etmiş ve en temel insanlık ilkelerinin ortaya çıkıp gelişmesine öncülük etmiştir. Bu kadim topraklarla bütünleşen Kürdistan toplumu fedakarlığı ve emeğiyle tarihte iz bırakan bir toplumdur. Toplumumuzun yarattığı değerleri sömürmek isteyen işgalci güçler tarih boyunca Kürdistan topraklarına seferler düzenleyerek hakimiyet kurmak istemişlerdir. Bu işgal saldırılarına karşı toplumumuz yönünü dağlara çevirmiş ve teslim olmadan büyük bir direnişin sahibi olmuştur. Önder Apo, felsefesiyle Kürt halkının kadim kültürünü insani bir hareketin zemini haline getirmiştir ve Kürt halkı şahsında bütün ezilen halkların özgürlük umuduna dönüştürmüştür. Bu mücadelenin ilk aşaması işgalci güçlerle iş birliği halinde olan kesimlere karşı başlamış, sömürgecilere ağır darbeler vurarak günümüze ulaşmıştır. Tarihi direnişin akışı içerisinde nice kahramanlarımız canını feda ederek bu kutsal direnişi bir sonraki nesile aktarmışlardır. Agit ve Zana yoldaşlarımız da bu kutsal direnişin içinde yerlerini alarak, kahraman şehitlerin emaneti olan Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin birer kahramanı olmuşlardır.

Agit ve Zana yoldaşlarımız Kürdistan yurtseverliği ve kadim Kürt kültürüyle şekillenerek yetişmiş ve daha genç yaşlarda Özgürlük Mücadelesine katılarak, Kürdistan halkının özgürlük hayallerini gerçekleştirmek amacıyla soluksuz bir mücadelenin içine girmişlerdir. Gerilla yaşamları boyunca fedai ve militan duruşun gerekliliklerini büyük bir başarı ve emekle yerine getirmeyi başarmışlardır. Faşist TC devletinin işgal girişimine karşı, dönemin Demokratik Modernite Gerillası olarak direnişin ön saflarında yerlerini alan yoldaşlarımız, yürüttükleri mücadele ile yoldaşlarının önünü aydınlatan bir meşaleye dönüşmüşlerdir. Agit ve Zana yoldaşlarımız ortaya koydukları emek, fedai ruh ve çelikten iradeyle yoldaşları için büyük moral kaynağı olmuşlardır. Şehadetleriyle mücadelelerini taçlandıran yoldaşlarımız, özgürlük mücadelesinin ölümsüz kahramanları olarak her zaman mücadelemizde yaşayacaklardır.

Başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve biz, kahraman şehitlerin ardılları olarak şehit yoldaşlarımızın direnişini zaferle buluşturup, kahraman şehitlerimizin hayallerini yerine getireceğimizin sözünü yineliyoruz."