'Önder Apo'nun felsefesi ile direniş zirveye ulaştı'

Cenga Xabur direnişinde yer alan HPG gerillası Dijraber Amed, bölgede yürütülen savaşın ve direnişin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi ile zirveye ulaştığını ifade etti.

HPG gerillası Dijraber Amed, Türk devletinin işgal saldırılarını ve gerillanın verdiği mücadeleyi değerlendirdi. HPG gerillası olarak Cenga Xebur direnişinde yerini alan Amed, "Kürdistan’da ciddi bir savaş sürüyor ve bu savaş sadece Kürt halkı açısından değil, tüm bölge ve insanlık için önemli bir savaştır. Bu halkımız ve dünya tarafından biliniyor. Bazı güçler için düşman ile karşılaşmak korku sebebi olabilir, fakat biz gerilla güçleri için böyle değildir. Biz düşman gerçekliğini biliyoruz. Ayrıca biz önderlik gerçeği ve onun yarattığı direniş kültürü üzerinden mücadele veriyoruz.

Türk devleti bize karşı ciddi bir savaş sürecine girmiş, biz de fedai bir ruh ile büyük bir savaş veriyor ve direniyoruz. Bu ruh Mam Reşo'da ortaya çıktı. Apocu fedai savaş ruhu burada zirveye çıktı. Yine Zendura ve başka kimyasal kullanılan bölgelerde yoldaşlarımız büyük bir direniş ve mücadele içindeler. Verilen bu mücadeleyi herkes görüyor. Türk devleti gerilla direnişi ve mücadelesine karşı çaresiz bir duruma gelmiştir" dedi.

İKİ SİSTEMİN SAVAŞI

Türk sömürgeci askeri güçlerinin gerilla ile çarpışmaya cesaretleri olmadığına dikkat çeken gerilla Amed, devamla şunları belirtti: "Bazı görüntülerden de bağırmalarını duymak mümkün oluyor. Şüphesiz para ile savaştırılan ve fedaice savaşan güçler arasında çok fark vardır. Arkadaşlar her gün düşmana karşı eylemler gerçekleştiriyor. Düşmanın psikolojik durumu bitme noktasına gelmiş. Bu durum Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur direnişi ile daha da büyümektedir.

Bu savaş kısa süreli bir savaş değildir. Yıllarca sürmesi muhtemel bir savaştır. Çünkü özünde kapitalist sistem Türk devletinin sömürgeci sistemi, önderliğimizin demokratik özgürlükçü sistemine karşı bir savaş açmış durumdadır. Bu savaş iki sistem arasındaki savaştır. Bu savaş insanlık savaşı, varlık ve yokluk savaşıdır. Herkesin bunu iyi anlaması önemlidir. Türk sömürgeci devleti, bu PKK veya KDP’dir demiyor, farklı yöntemlerle tüm Kürtleri hedefine koymuş durumda.

Gerçek şudur ki Türk devleti bize karşı başarı elde edemeyecektir. Bunu başta Türk devleti olmak üzere herkes en baştan beri biliyor. Gerilla savaştığı zaman yüzündeki tebessüm, moral ve coşku başarının kesin olacağını net olarak ortaya koyuyor."