Özyalçıner: Halk direniş ile gaspçı zihniyeti yenecektir

Devletin kayyum politikasına tepki gösteren Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner, halkın direniş ile gaspçı zihniyeti yeneceğini belirtti.

HDP'li belediyelerin kayyum tarafından gasp edilmesine karşı Demokrasi Nöbetleri devam ederken, hükümetin kayyum politikalarına bir tepki de Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner'den geldi. Kayyum atayanların günlerdir belediyesine sahip çıkan halktan korktuğunu söyleyen Yalçıner, "Öncelikle Amed'deki arkadaşlarımın ve halkın direnişini kutluyorum. Kayyum atayanlar sokakta iradesine sahip çıkan halktan korkuyor. Halkın kendi kendisini yönetmesinden korkuyorlar. Halk kendi kendini yönettiği zaman dili ve kültürü ile özgür ve barış içinde yaşayacaktır. Fakat iktidar halkın özgürlüğünü elinden almak istiyor.

Halkın özgürlüğüne karşılar ve köle gibi yaşamalarını istiyorlar. Halkın tüm emeğini ve kazanımını gasp etmek istiyorlar. Halk direniş ile bu gaspçı zihniyeti yenecektir. Bu zihniyet yenildiği zaman, halkın dili, kültürü, kimliği özgürleşecektir. Yine bu zihniyet yenilirse halkın yaşamı ve fikirleri özgürleşir. Halk 50 gündür direniyor, bu çok önemli. Bu direniş sadece kayyumlara karşı değildir. Hukuksuzluğa karşı haklının yanında olmaktır. Gün direniş ve haklının yanında olma günüdür. Halkların direnişi bu zihniyeti yenecektir" diye konuştu.