İsa: Sınır kapılarının kapalı olması utanç verici

Reqa Aydınlar Birliği Üyesi Ebdulrehman El-Îsa, "Sınır kapıları ve insani yardım şantaj aracı olarak kullanıyor" dedi, Rojava’ya açılan sınır kapılarının kapalı olmasına tepki gösterdi. 

ANHA Haber Ajansına konuşan Reqa Aydınlar Birliği Üyesi Ebdulrehman El-Îsa, Türk devletinin işgali altındaki bölgelere açılan sınır kapılarının açık tutulmasına rağmen Rojava’ya açılan sınır kapılarının kapalı olmasına tepki gösterdi. Ebdulrehman El-Îsa, “Suriye’ye müdahale eden ülkeler, Suriye krizinin başından bu yana sınır kapıları ve insani yardımları şantaj aracı olarak kullanıyor” dedi.

Suriye hükümetine ekonomik yaptırımları öngören Sezar yasalarının yürürlüğe girmesiyle Til Koçer Sınır Kapısı’nın insani yardımlara açılmasının artık hayati bir önem kazandığını vurgulayan İsa, Özerk Yönetim’in yaptırımlardan muaf tutulacağı sözünün verildiğini belirtti.

'DÜNYAYI TERÖRE KARŞI KORUYAN HALK KISKAÇTA'

İsa, dünyayı terör gruplarına karşı koruyan Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ekonomik yaptırımlar kıskacına alınmasının utanç verici olduğunu söyledi, "Kuzey ve Doğu Suriye’deki ekonomik krizin etkilerinin azaltılması için sınır kapıları açılmalıdır” diye ekledi.

Reqa Aydınlar Birliği Üyesi Ebdulrehman El-Îsa, Özerk Yönetim’i, sınır kapılarının açılması için girişimlerini sürdürmeye çağırdı.