İran ve Rojhilat'ta halk işgale karşı ayaklandı

Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye topraklarına başlattığı işgal saldırılarına tepkiler yayılarak devam ediyor. İşgale karşı İran ve Rojhilatê Kürdistan’dan da büyük tepki geldi.

Türk devletinin Rojava ve Kuzey Doğu Suriye topraklarına yönelik başlattığı işgal saldırılarına tepkiler devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında ve Kürdistan’ın dört parçasında halk bugün Rojava’yı sahiplenmek, işgale karşı olduğunu haykırmak için alanlara aktı. İşgale karşı en büyük tepkinin geldiği yerlerden biri de İran ve Rojhilatê Kürdistan oldu. Türk devletinin işgalini lanetlemek için İran ve Rojhilatê Kürdistan’ın yirmi şehrinde halk meydanlara aktı.

Sabah saatlerinden itibaren Tahran, Sine, Mahabad, Kirmaşan şehirlerinde halk harekete geçerek meydanlara yürüdü. Tahran’da halk, "DAİŞ eşittir AKP ve Erdoğan", "Erdoğan Terörist", "Kürt Katili Erdoğan" pankartları taşırken, sık sık "Kahrolsun ABD", "Kahrolsun AKP" ve "Diktatör Erdoğan sloganları attı.

ROJHİLAT'IN BÜTÜN ŞEHİRLERİ AYAKTAYDI

Sine de toplanan binlere kişi ise, "Bakur-Başur-Rojava-Rojhilat Yek Senger ü Yek Xebat" sloganı ile şehri inletti. Tahran ve Sine'nin yanı sıra Kirmaşan, Mahabad, Şino, Urmiye, Bane, İlam, Pave, Selas Bawecani, Ciwanro, Saqız, Kotol, Divandere, Şabad şehir ve ilçeleri ile İlam Eyaleti’ne bağlı İvan şehrinde de on binlerce kişi meydanlara çıkarak işgale olan öfkelerini haykırdı.