İkiköprü Eşbaşkanı Taş: Boyun eğmeyeceğiz

Gasp edilen İkiköprü Belediyesi’ndeki arama sona erdi. Jandarma ablukası altında konuşan Eşbaşkan Hatice Taş, "Boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde belediye eşbaşkanları Hatice Taş ve Osman Karabulut’un görevleri gasp edildi, yerlerine Beşiri Kaymakamı Sinan Aşçı kayyum olarak atandı. Belediye çevresindeki jandarma ablukası sürerken, binada yapılan aramanın ardından birçok evrak poşetlere konularak çıkarıldı.

HALKTAN TEPKİ: İRADEMİZİ GASP EDİYORSUNUZ

Belediye Eşbaşkanı Hatice Taş ve belediye meclis üyelerinin aralarında bulunduğu kitle ise protesto için jandarma barikatı önünde bekledi. Jandarma ekipleri, belediye önünde bekleyişlere izin vermeyeceklerini ve bekleme halinde saldıracakları tehdidinde bulunurken, Eşbaşkan Taş ise "Halkımızın hakkını savunacağız" diyerek, yasağa tepki gösterdi. Bir kişi de tepkisini, "Halkın iradesini gasp ediyorsunuz ve halkın gözünün içine bakıp gülüyorsunuz" diyerek dile getirdi.

'YÜKSEK OYLA TEMSİL YETKİSİ KAZANDIK'

Taş ve beraberindekiler, açıklama yapmak için uzun süre Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir ile HDP il yöneticilerini bekledi. Beşiri ilçesi girişinde durdurularak geçişleri engellenen eşbaşkanlar ve HDP’li yöneticiler, Batman’a dönerken, İkiköprü Belediyesi önündeki grup, basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan Hatice Taş, 31 Mart seçimlerinde yüksek bir oy oranı ile halkı temsil etme yetkisi aldıklarını, ancak yeniden belediyeye el konulduğunu söyledi. Baskıcı iktidar karşısında boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Taş, "Biz bir kez daha bu politikalara ve iktidara hayır diyoruz, boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.
Açıklamanın ardından kitle, belediye önündeki bekleyişini sonlandırarak HDP Batman il binasına geçti. İlçeye girişleri engellenen HDP il yöneticilerin ise ilerleyen saatlerde parti binası önünde basın açıklaması yapması bekleniyor.