İdil, kayyum tahribatını onarıyor

İdil Belediyesi eşbaşkanları Murat Şen ve Songül Erden, “Burada kayyum, halkın parasını yandaşlarına peşkeş çeken kişidir. Buna bir kez daha izin vermeyeceğiz” dedi.

HDP’li İdil belediyesi, çalışmalarına güçlü bir şekilde devam ederek, kayyumun tahribatlarını gidermeye çabalıyor. Kayyumlar denince İdil halkının aklına sadece rant ve yandaş doyurmanın geldiğini belirten İdil Belediyesi Eşbaşkanları Murat Şen ve Songül Erden, buna yeniden müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde kayyum yönetiminden yeniden devraldığı Şırnak’ın İdil Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Eşbaşkanlar Murat Şen ve Songül Erden, kayyumların belediyelerini gasp ettikten sonraki tahribatlarının boyutunun düşünüldüğünden de fazla olduğunu söyledi.

Kayyumlar denilince İdil halkının aklına sadece rant ve yandaş doyurma geldiğini dile getiren İdil Belediyesi Eşbaşkanı Murat Şen, “Rant ve halkı göçe zorlamak için hiçbir şeyden geri durmayan kişi akla gelir. Kayyumlar eliyle her ne kadar bunları planlamış olsalar da halk toprağını bırakmadı. Her ne kadar gençlerimizden tutun da annelere, sokaklarımızdan tutun da doğamıza kadar her alanda bizlere karşı bir savaş içerisinde olsalar bile halk gereken cevabı verdi. Hiçbir zaman bu halk çaresiz kalmadı, onlara da muhtaç olacak düzeye gelmedi” dedi.

BORÇ ALTINDA ÇARESİZ KALIRLAR HESABI

Kayyumun, belediyenin üzerine bıraktığı borcunu devasılığın işaret eden Şen, “Onlar kendilerince bu kadar borç yaparlarsa bizler geldiğimizde çaresiz kalırız ve halk için hiçbir hizmet yapamayız sandılar ama yanıldılar, yanılmaya da devam edecekler. Hiçbir zaman çaresiz kalmadık. Halkımızın her zaman arkamızda olduğunu bilmek de bizlere güç veriyor. İdil’de birçok eksiklik var. Kayyum, halka hizmet etmedi. Onardım, dediği içme suyu boruları bir yıl geçmeden patladı. 10 kişilik bir tesisat ekibimiz var, yetişemiyoruz” şeklinde konuştu.

SORUNLAR ÇÖZÜLDÜKÇE YENİ PROJELER

Eşbaşkan Songül Erden ise göreve başladıklarından beri bu sorunları belli bir ölçüde çözdüklerini ama daha yapacak çok işleri olduğunu söyledi. Çöp toplama ve su gibi temel sorunlarla da uğraştıklarını kaydeden Erden, kent içi yolların yüzde 60’ını onardıklarını aktardı. Önümüzdeki süreçte bir köy pazarı projeleri olduğunu; bununla hem köylere katkı hem de kent sakinlerinin doğal ürünlere ulaşmasını sağlayacaklarını söyleyen Erden, “Kadınlar için de bir kadın evi projemiz var. Bunu da en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu proje ile hem kadınları istihdam alanları oluşturmak hem de ekonomik alanda özgürleşmesini kolaylaştırmak istiyoruz” dedi.