Çiftçiler DEDAŞ zulmüne karşı yolu trafiğe kapattı

DEDAŞ'ın Mardin ve ilçelerindeki zulmüne karşı çiftçiler İpekyolu’nu trafiğe kapattı.

Mardin’in merkez Artuklu ile Kızıltepe, Derik ve Nusaybin ilçelerine bağlı kırsal mahallelerde elektrikler 14 Mayıs’tan bu yana kesik. Halk, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ.’nin (DEDAŞ) bazı çiftçilerin elektrik borcu olduğu gerekçesiyle mahallelerin elektriklerini tamamen kesmesine karşı uluslararası İpekyolu’nda eylem düzenledi.
Tilkitepe (Gundê Semo) mevkinde bir araya gelen çiftçiler, traktörlerle yolu trafiğe kapatıp, araçların geçişine izin vermedi. Yolun kapatılması ile uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgeye çok sayıda Türk jandarma ekibi sevk edildi.

Çiftçiler, sesini yükselten jandarma komutanına yine “Sen DEDAŞ’a da böyle bağırabilir misin?” şeklinde tepki gösterdi.

'BATIDA YAPAMAZLAR'

Çiftçilerden Kadri Ete, borçları olmamasına rağmen DEDAŞ’ın toptan cezalandırmaya giderek elektriklerini kestiğini dile getirdi.

Ete, “Herkes mağdur, hayvanlar mağdur" dedi.

Siyamend Ecevit isimli çiftçi de Kürt düşmanlığına vurgu yaparak, şöyle dedi: "Aynı şeyi batıda yapsınlar bakalım. Batı kabul ediyorsa biz de kabul edeceğiz. Bizi ikinci sınıf millet olarak görüyorlar. Bu bize yaptıkları zulmü başka yerde yapamazlar."

'HASTAYIM, CİHAZ KULLANMAYA MECBURUM'

Çiftçilerden Şeyhmus Kaso ise “Yaşlılarımız var. Çocuklar herkes perişan olmuş. Bir damla su yok. Hastalarımız var. Cihaza bağlı insanlarımız var. Ben KOAH hastasıyım. Kronik akciğer hastalığı. Cihaz kullanmaya mecburum" şeklinde konuştu.