Çelebi'nin cenazesi Van'a uğurlandı

Türk MİT’i ve KDP tarafından Süleymaniye’de katledilen Kürt siyasetçi Zeki Çelebi’nin cenazesi Van'a uğurlandı.

Süleymaniye’de 17 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda katledilen Kürt siyasetçi Zeki Çelebi için 22 Mayıs'ta Süleymaniye’de cenaze töreni düzenlendi. Çelebi’nin cenazesi, törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Van’da uğurlandı.  
Çelebi’nin cenazesi, 23 Mayıs gece saatlerin Habur Sınır Kapısı’ndan giriş yaparak, Silopi’ye ulaştı. Otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çelebi'nin cenazesi buz tutmasından dolayı 3 gündür bekletiliyordu.

Bugün yapılan otopsinin ardından cenaze, Çelebi'nin ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan ve Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, HDP il ve ilçe örgütleri tarafından alınarak Van'a gönderildi. 

BOŞ TABUT ÇALINDI 
Öte yandan Süleymaniye'den Çelebi'nin fotoğrafı ve çiçekli gelen tabutunun çalındığı belirtilirken, duruma tepki gösteren vekiller, durumu "hırsızlık" olarak tanımladı. HDP’li vekiller, "Boş tabutu çalmışlar. Sorumlu olan kişiler nasıl bir tabutu ortadan kaybedebilirler? Ahlakın çöktüğü böyle bir durum olabilir mi? 3 gündür bizi bekletiyorlar, yetmiyor tabutu çalıyorlar. Bir devlet kendini nasıl böyle rezil edebilir? Buradan kuş uçurtmazken, bir tabut nasıl kayıp olabilir?" diyerek tepki gösterdi. 
Çelebi'nin cenazesi, Van merkezde bulunan Selim Bey Mezarlığı'nda defnedilecek. Van'a doğru gönderilen cenazeye, HDP'li Muazzez Orhan ile çok sayıda HDP'li eşlik etti.