Çelê’de eylem: 2 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Çelê’de gerçekleştirdikleri eylemde askeri bir aracı tümden imha etti. Eylemde 2 asker ölürken, 2’si de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin 28 Ağustos günü saat 12.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Zekiye ve Şehit Gülbahar tepeleri arasında bulunan yol üzerindeki işgalci TC ordusuna ait askeri bir araca yönelik eylem düzenlediğini belirtti. HPG, “İsabetli bir şekilde vurulan düşman aracı tümden imha edilmiş, 2 asker öldürülmüş ve 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır” dedi.

GARE’YE HAVA SALDIRISI

HPG, Gare’ye yönelik hava saldırısına ilişkin de şu bilgileri verdi: “29 Ağustos günü saat 13.00 ile 14.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Şêranê, Guzê ve Siyanê köylerinin çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken, ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır.”