70 yaşındaki Hayriye Demir gözaltına alındı

Amed'in Lice ilçesi Fis Mahallesi’nde 70 yaşındaki Hayriye Demir, evine yapılan baskınla gözaltına alındı.  

Türk devletinin Kürtlere dönük siyasi soykırım operasyonlarında bu kez de Hayriye Demir adlı 70 yaşındaki kadın gözaltına alındı. 

Amed'de kadınlara yönelik siyasi soykırım operasyonları kapsamında Lice ilçesi kırsalındaki Fis Mahallesi’nde bulunan iki ayrı eve de baskın düzenlendi.

Zırhlı araçlarla mahalleyi abluka altına alan çok sayıda asker, yaptığı baskında iki evde arama yaptı. Arama sırasında evlerdeki eşyaları dağıtan askerler, 70 yaşındaki Hayriye Demir’i gözaltına aldı.

Askerlerin Demir'in PKK'li çocuğunun fotoğraflarına el koyduğu da ifade edildi.  Lice ilçe merkezine götürülen Demir’in, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceği belirtiliyor. 

2 ÇOCUĞU ŞEHİT, BİRİ TUTSAK

Hayriye Demir’in, 1999 yılında PKK’ye katılan çocuğu Cengiz Demir, 1999 yılındaki geri çekilme sırasında çıkan çatışmada şehit düştü.

Hayriye Demir’in çocuğu Tekin Demir ise 1992’de PKK’ye katılarak 1993’te çıkan çatışmada şehit düştü ancak cenazesinin nerede olduğu bilinmiyor. Demir’in oğlu Abdullah Demir ise siyasi gerekçelerle aldığı müebbet hapis cezası nedeniyle 25 yıldır cezaevinde.