12 yaşındaki çocuğu katletti, tutuklanmadı

12 yaşındaki Helin Şen'i katleden polis Abdullah E'nin tutuklanması talebi reddedildi.

Amed'in Sur ilçesindeki soykırımcı saldırıların devam ettiği 12 Ekim 2015 tarihinde ekmek almaya giden 12 yaşındaki Helin Hasret Şen, kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateş sonucu katledilmişti. Polis Abdullah E. hakkında “Taksirle ölüme neden olmak” suçlamasıyla açılan davanın 2'nci duruşması Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık Abdullah E. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.
Şen'in annesi Nazmiye Şen ve avukatlar Rahşan Bataray, Abdullah Zeytun, Mehmet Emin Aktar ile Amed Baro Başkanı Cihan Aydın da duruşmaya katıldı.  
Katil polis, "Kobra aracın görüntü çözünürlüğü düşüktür. Zaman zaman karşıdaki kişinin çocuk mu, büyük mü olduğunu anlayamazsınız" sözleriyle kendini savundu.  

'ÇATIŞMA OLMADI'

Anne Nazmiye Şen, olay günü herhangi bir çatışmanın olmadığı gibi bomba patlama sesi de duymadığını ifade ederek, “Ben sadece zırhlı araçtan 3 el ateş edildiğini duydum” dedi.
Avukatlar, Helin Şen'in doğrudan hedef alınarak katledildiğini belirtti.
Tanık polis  Erdal K. de çatışma ihbari olmadığını itiraf etti.
Mahkeme heyeti, tutuklama talebinin reddine, sanığın duruşmadan vareste tutulmasına karar verirken, duruşmayı 4 Haziran'a erteledi.