'Tutsak Edilemeyen Sanat ve Edebiyat' sergisi Bern'de açıldı

Türkiye ve Kurdistan zindanlardaki politik tutsakların eserlerinin yer aldığı 'Tutsak Edilemeyen Sanat ve Edebiyat' sergisi Bern'de açıldı.

Türkiye ve Kurdistan zindanlardaki politik tutsakların sanat ve edebiyat alanında ürettiği eserlerin yer aldığı  "Tutsak Edilemeyen Sanat ve Edebiyat" sergisi İsviçre'nin Bern kentinde ziyaretçilerle buluştu.

Tutsaklarla Dayanışma Derneği-Fırat-Dicle (Verein Euprat & Tigris) tarafından düzenlenen sergi Bern kentinde bulunan Progr Kültürevinde açılışını gerçekleştirdi.
Sergide 28 yıldır cezaevinde bulunan Aynur Epli ile 26 yıldır cezaevinde bulunan Mehmet Boğatekin'in karikatürleri ve 24 yıldır cezaevinde bulunan Ferhan Mordeniz'in yağlı boya çalışmalarının yanı sıra tutsakların mektupları, şiirleri ve günceleri de sergileniyor.

Yine sergide tutsakların kaleme aldığı kitapların satışı da yapıldı ve buradan elde edilecek gelir cezaevlerindeki tutsaklara aktarılacak.
Ziyaretçilere 2 Ekim'e kadar açık kalacak olan sergide çeşitli söyleşiler ile müzik dinletileri gerçekleştirilecek ve tutsaklarla mektup arkadaşlığı kampanyası da yürütülecek.