GÖRÜNTÜLÜ

Tunç: Dünya Kobanê'deki cesaretle nefes aldı

Sanatçı Ferhat Tunç, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nde görkemli direnişi konu eden bir klip hazırladı. Tunç, dünyanın Kobanê'deki direnişçilerin cesaretleriyle nefes aldığını vurgulayarak, sanat çevrelerini insanlığa umut olan zaferi anlatmaya çağırdı.

Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev, 134 gün süren büyük bir direniş sonucunda DAİŞ çetelerine karşı gösterilen amansız mücadele, bütün dünyada saygı ile karşılandı ve insanlığın karanlığa karşı özgür ruhuna ilham oldu.
Dünyanın ilgisini çeken bu direniş öyküsüne sanat da kayıtsız kalmadı. DAİŞ kuşatması sırasında Kobanê'de olan Sanatçı Ferhat Tunç, yeni klibinde direnişi yansıttı. Kobanê ziyareti sırasında Ferhat Arslan'ın çektiği görüntüler Kobanê klibinin oluşmasını sağladı. 

'SANAT YOLUYLA DİRENİŞ ÖYKÜSÜNÜ TAMAMLAYALIM'

Tunç, klip çalışmasına ilişkin şunları söyledi: "Gülüşlerini gökkuşağının altında buluşturup armağan eden gençlerin anısına yaptık bu çalışmayı. Onların gülüşleriyle, cesaretleriyle nefes aldı dünya. Bu güzel insanları anımsamak, anımsatmak vicdani bir duyarlılıktı. Bir müzik adamı olarak ben sadece bir ucundan tuttum. Ressam başka bir tarafından, şair başka bir yerinden tutarsa, bu direniş öyküsü tamamlanacaktır."