GÖRÜNTÜLÜ

Sanatçılar: İşgalciliğe karşı birlik olalım

Türk devleti ve KDP’nin Şengal’e yönelik saldırı tehditlerine tepki gösteren Güney Kürdistanlı sanatçılar, Kürt partilerine "İşgalciliğe karşı birlik olun" çağrısı yaptı.

Sanatçılar, “Halkımızın nerede savunma ihtiyacı varsa gerilla orada olmuştur. Gerilla sadece Kuzey değil, dört parçanın savunma gücüdür. Artık kimse parti çıkarlarıyla düşmanla işbirliği yapmamalıdır. Onların kim olduğunu herkes biliyor" şeklinde konuştu.

'GERİLLANIN ÇIKMASINI DAYATANLARI KINIYORUM'

ANF’ye konuşan Güney Kürdistanlı sanatçılar, Türk devletinin Şengal ve Kandil’e yönelik politikalarıyla, KDP’nin Şengal’deki gerilla varlığına dönük tehditlerine tepki gösterdi.
“Biz sanatçılar birliğimizi oluşturursak daha fazla etkili olabiliriz” diyen Sanatçı Casimi Saz, şunları ifade etti: “Sanatçılar güçlerini birleştirirse ulusal birliğin gelişmesinde önemli rol üstlenirler. Biz sanatçılar sanatımızla bu yönlü rolümüzü oynamalıyız. Gerillaya dönük saldırı planları var. Şimdi bizler gerillayı seviyoruz, saygı duyuyoruz. Çünkü biz gerillayı dört parça Kürdistan’ın gerillası, savunma gücü olarak görüyoruz. Kürdistan’ın hangi parçasında halkın savunma ihtiyacı olduğunda gerilla orada hazır olmuştur. Şengal’de de böyle oldu. Onun için gerillanın Şengal’den çıkmasını dayatanlar önce kimin Şengal'i kurtardığının açıklamasını yapmalılar. Onun için gerillanın Şengal’den çıkmasını dayatanları kınıyorum.”

'BOMBALAMALARINI ARTIK DURDURMALIYIZ'

Kürt Sanatçılar Derneği Başkanı Cezayi Saz ise parti çıkarlarını esas alan siyasetleri eleştirerek, ulusal birlik etrafında birleşme çağrısı yaptı.

Saz, herkesin ulusal çıkarlar etrafında bir araya gelmesinin artık bir zorunluluk olduğunu ve ülke savunmasının da ancak birlikte geliştirilebileceğini söyleyerek şöyle dedi:

“Kuzey, güney, doğu ya da batı fark etmez. Hepimiz birlikte savunmamızı geliştirmeliyiz. Halk çıkarlarımıza hizmet edecek tek siyaset ortak tutumuzu gösteren siyasettir. Artık Kuzey Kürdistan üzerindeki tehlikeleri, Önder Apo üzerindeki tehlikeyi ortadan kaldırma zamanı gelmiştir artık. Artık Kandil'i bombalamaya son verdirmeliyiz. Kürdistan’ın kutsal topraklarını gözlerimizin önünde bombalamalarına artık dur demeliyiz.
Maalesef bazı partiler halen düşmanlarımızın plan ve projelerine göre iş yapıyorlar. Tüm Kürtler bunların kim olduğunu artık biliyor. O açıdan bunlara da çağrım, artık bu ajan faaliyetlerinize son verin ve halkınızın yanında yer alın.”

'PEŞMERGE VE GERİLLANIN YANINDAYIZ'

Sanatçılardan Dana Tahir de sonuna kadar gerilla ve peşmergenin yanında olduklarını belirterek, “Bir sanatçı olarak onlara destek vermekten gurur duyuyorum ve bunu da bir görev biliyorum. Sanatçılar devrim mücadelelerinde oldukça etkili olabilirler. Kürdistan devriminde de bu olmuştur. Biz de her zaman peşmerge ve gerillanın yanında olacağız. Ve zaferimiz de bu şekilde gelişecektir" diye kaydetti.