Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Psychology Kurdî’nin 3’üncü sayısı çıktı

Kürtçe psikoloji dergisi Psychology Kurdî’nin 3’üncü sayısı çıktı.

Psikologların çıkarmış olduğu ilk Kürtçe psikoloji dergisi “Psychology Kurdî’nin 3’üncü sayısı çıktı. Bir önceki sayılarda travma, travma çeşitleri, travma sonrası stres bozukluğu ve travmanın tedavi yollarını işleyen derginin bu sayısının içeriği de zengin.

Prof. Dr. Jan İlhan Kizilhan, “Nêrînek li ser Pêwistiya Zimên ji bo Tendirustiyê (Sağlıkta Dilin Önemi Hakkında Bir Görüş)” başlıklı yazısında bilimsel bir bakış açısı ile dilin önemi, doğası ve dilin psikoloji üzerindeki etkisini anlatıyor. Psikolog Mesut Umar'ın “Istismar û Ihmalkirina Zarokan (Çocuk İstismarı ve ihmali)” başlıklı yazısı ise çocuk istismarı, ihmali, istismar çeşitleri ve çocuk istismarının yol açtığı psikolojik sorunları içeriyor.

VAMIK VOLKAN İLE SÖYLEŞİ DE VAR

Dergi, dünyaca tanınmış Akademisyen ve Mary Sigourney Psikanaliz Ödülüne layık görülen Prof. Dr. Vamık D. Volkan ile yas, toplumsal yas, patolojik yas ve yasın tedavisi üzerine bir söyleşiye de yer verdi. Psikolog Darius Winzer’in “Şîn û Şîna Normal” adlı yazısında yas süreci hakkında okuyuculara aydınlatıcı bilgiler sunuyor.

Psikolog Siyabend Aslan, “Mirin, Windahî û Şîn di Jiyana Zarokan de” başlıklı yazısında ölüm, kayıp ve yas kavramları üzerinde durup çocukların bu kavramları nasıl algıladığı ve onların ölüm, kayıp ve yas sürecinde verdiği tepkileri paylaşıyor. Eczacı Etman Yavuz da “Şîn û Derman” adlı yazısında yas sürecinde ilaç kullanımının gerekli olup olmadığı ile ilgili aktarımlarda bulunuyor.

Aydın Rengin’in çevirisi ile Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu’nun ''Jêderên Erîşbarî û Tundiyê yên Takekesî'', Psikolog Mihemed Elî Alûcî’nin “Nexweşiya Sewesî û Zorlêtiyê - NSZ'', barış bildirisine imza attığı gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Akademisyen Prof. Dr. Melek Göregenli ile sosyal psikoloji, Kürt meselesi ile ilgili söyleşi, Psikolog Leyla Nisêbînî ve Araştırma Görevlisi Düzgün Uğur’un “Piştgiriya Derûncivakî ya bi Zimanê Zikmakî”, Psikolog Hemed Elî Qoserî’nin “Fêrbûna Renc û Dijwar - FRD”, Psikolog Rewşen Remakî’nin “Kêmasiya Baldariyê û Nexweşiya Hîperaktîwîteyê - KBNH'', Psikolog Gulistan Barık’ın “Vajînîsmûs'', Kenan Kedkar’ın “Pirtûkxane'' başlıklı yazıları ile Federal Kürdistan Bölgesi’nde Prof. Dr. Jan İlhan Kızılhan önderliğinde Duhok Üniversitesi'nde açılan Psikoterapi ve Psikotravmatoloji enstitüsünün tanıtımı da dergide yer alıyor.

Ajans J&J tarafından çıkarılan dergiyi kitapçılardan ve www.ajansjj.com, www.pirtukakurdi.com, www.kurtcekitap.com adreslerinden temin etmek mümkün.