Özgür Radyo yeniden yayında

21 yıllık yayın hayatı AKP'nin OHAL darbesiyle sonlandırılan 95.1 Özgür Radyo, yayınına 'www.ozgurradyo1.com' adresinden yeniden başladı.

AKP/Saray iktidarının OHAL kararnamesiyle kapatılan Özgür Radyo, 'www.ozgurradyo1.com' internet adresinde, 21 yıllık yayın hayatına devam ediyor. 

Radyonun bir aylık bir aranın ardından açılışı dün akşam saat 21.00'de yapıldı. Radyonun programcıları, stüdyoya hep birlikte girerek ilk programı yaptı.

Özgür Radyo programcısı Semra Çelebi, "Biz Özgür Radyo ailesi olarak hep umudu öne çıkararak, umutsuzluğu hiçbir zaman içimizde hissetmeyerek bugünlere geldik. 'Yeniden Özgür Radyo' dedik. Yeniden geleceğimizi söylemiştik. 4 Ekim günü kapımız tekmelerle kırılırken de biz susmadık, yeniden bu frekanstan ya da başka bir yerden sizlere ulaşacağız, demiştik. Dönüşüm şart, dönüşümsüz hiç bir şey olmuyor. Değişim de şart çünkü bu ülkenin şartları bizi buna zorluyor. 95.1'de başladığımız yolculuğumuz bugün www.ozgurradyo1.com adresinde devam ediyor. Maliyecilerin, polislerin, defterdarların girdiği mekanımızda bıraktıkları ayak izlerini kahkahalarımızla sileceğiz demiştik. Bugün o kahkahalarla yeniden Özgür Radyo'dayız" dedi.

Özgür Radyo'nun kapalı olduğu dönemde HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutuklandığını hatırlatan Çelebi, "Bu haberi, kapatılan 370 derneğin haberini veremedik. Cumhuriyet gazetesi gibi bu ülkenin tarihinde önemli bir yeri olan gazetenin yöneticileri ve yazarları tutuklandı, bunun da haberini veremedik. Özgür Radyo'nun neden kapatıldığının cevabı burada gizli. Yaşananları duyurmak için hep birlikte çabalamamız gerekiyor" diye konuştu.

Bugünden itibaren müzik yayını ile "Bizim İstasyon" istek programı ile yayınına devam edecek olan Özgür Radyo, kısa bir süre sonra diğer programlarını yayınlamaya başlayacak.