‘Ne müziğimizi susturabilir ne de halayımızı durdurabilirler’

Kapatılan Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği eğitmenlerinden Naze Duman, “Sadece sanata değil hem Kürt halkına hem de kadınlara yapılan bir saldırıdır. Ama bu saldırılarla ne müziğimizi susturabilir ne de halaylarımızı durdurabilirler” dedi.

OHAL kapsamında kapatılan kültür sanat merkezlerinden biri de Amed’in Sur ilçesinde 13 yıldır önemli çalışmalar yapan Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği. Derneğin kapatılmasının ardından sanatçılar ve öğrenciler, çalışmalarına sokakta devam edeceğini belirtirken, eğitmenlerden Naze Duman, kadınlara bu saldırılara karşı direnme çağrısı yaptı.

‘KADINLARIN TEK CEVABI DİRENİŞ’ 

KJA ve diğer kadın derneklerinin kapatılmasının saldırının aslında kadınlara yapıldığını gösterdiğini belirten Duman, “Hükümet en çok kadını hedef alıyor. Kadınların mücadele ederek yaptıkları işlerin önünü kesiyorlar. Bu yapılmak istenenle de iktidar kadınlara ‘git evinde otur bir şey yapma’ demek istiyor. Biz kadınların da bu saldırılara karşı tek cevabı direniş olur” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇOĞU KADIN’ 

Dicle Fırat’ta da öğrencilerin çoğunun kadın olduğunu dile getiren Duman, “Buraya gelen kadınlar eve hapsedilmeye karşı çıkıyorlar. Çoğu da yaptığı müzikle kendilerini özgür kılıyor. Bu derneklerin kapatılması da sadece sanata değil hem Kürt halkına hem de kadınlara yapılan saldırıdır. Ama biz yine de hem sanata hem de özgürlüğe gönül vermiş kadın öğrencilerimizle birlikte derslerimize her yerde devam edeceğiz. Caddelerde, parklarda her yerde halay çekeceğiz. Ne müziğimizi susturabilir ne de halaylarımızı durdurabilirler” dedi.