Mazlum Doğan festivali başladı

20’nci Mazlum Doğan Gençlik Kültür ve Spor Festivali, binlerce gencin katılımıyla başladı. Yüzlerce gencin katıldığı özgürlük geçidiyle başlayan festival de gençler sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları attı.

Avrupa’da her yıl geleneksel olarak yapılan Mazlum Doğan Gençlik Kültür  Spor Festivali’nin 20’ncisi Belçika’nın Liege kentine bağlı Blegny kasabasında binlerce gencin katılıyla başladı. “Rêbar Apo Azad Bike” sloganıyla yapılan festivalin yapıldığı spor tesislerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Mazlum Doğan’ın yanı sıra Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin posterleri, PKK, Komelê Cîwan bayrakları ile “Rêber Apo Azad Bike”, Kapitalizmê Nejî û Nede Jiyandin”, “PKK Bir Fedai Hareketidir”, Özgürlük İçin Yaşanacak Önderlik İçin savaşacak”, “Genç Başladık, Genç Bitireceğiz” gibi pankartları asıldı. Festivalin açılışında sık sık “Bijî Serok Apo”, Gençlik Özgür Yaşamın Garantisidir” gibi sloganlar atıldı.

Saygı duruşuyla başlayan festival, yüzlerce sporcu, kültür sanat ve halk oyunlarının katılımıyla “Özgürlük Geçidi” gerçekleşti. Sloganlar ve alkışlar arasında gerçekleşen geçide gençler büyük bir ilgi gösterdiği dikkat çekti.

Festival, yüzlerce takımın karşılaşması sonucunda finale kalan Welat Spor ile Özgür Gençlik arasında oynanan karşılaşma ile devam ediyor.