Kürt sanatçılardan Stockholm'de 'ulusal birlik' konseri

Kürt sanatçılar, Stockholm'de ulusal birlik için konser düzenleyecek.

Kürt sanatçılar, ulusal birliğin gerçekleşmesine katkıda bulunmak için İsveç'in başkenti Stockholm'de bir konser düzenliyor.
”Konsera Yekitiye Netewi” şiarıyla düzenlenecek konsere Kürdistan'ın dört parçasından sanatçılar katılacak.
Konsere katılacak sanatçılar arasında Şivan Perwer, Mîhamed Taha Akreyi, Nasir Rezzazi, Narin Feqe, Xelil Xemgin, Nejmeddin Xulami, Hesen Şerif, Ayfer Düzdaş, Diyar Dersimi, Kejal Ademi, Hoshyar Hama Farag ve Marîwan Safadin de bulunuyor.

'ORTAK PAYDAMIZ BİRLİK'

Etkinlikle ilgili ANF'ye açıklamalarda bulunan Sanatçı Armanc, geçtiğimiz aylarda bir araya gelen Kürt sanatçıların ulusal birliğin gerçekleşmesine katkıda bulunmak için bir dizi etkinlik yapma kararı aldıklarını söyledi.
Bu bağlamda ilk konserin İsveçre, ikincisinin Almanya'da düzenlendiğini ve son olarak da Hewlêr'de geniş katılımlı bir konser yapıldığını belirtti.
Kürt sanatçıların görüş ve düşüncelerinin farklı olabildiğini ve hepsini birleştiren ortak paydanın Kürtlerin ulusal birliğini gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Armanc, ”Nasıl Kürdistan'ı sömürgeleştiren devletler Kürtlere karşı birlikte davranıyorsa Kürtler de ayrılıkları bir tarafa bırakarak bir araya gelmeli” dedi.

KONSERE ÇAĞRI

Armanc, tüm Kürdistanlar ve dostlarına sanatçıların ulusal birliğin gerçekleşmesi için verdiği çabalara destek vermeleri ve Stockholm'de düzenlenecek konsere katılmaları çağrısı yaptı.
Konser, Solna Hallen'de 23 Şubat Pazar günü saat 14.00'de başlayacak.