Kopenhag Kürt Film Festivali başladı

Kopenhag Kürt Film Festivali dün sinemaseverlerle buluştu.

Altıncısı bu sene düzenlenen Kopenhag Kürt Film Festivali, sinemaseverlere 8-12 Şubat arası beş gün boyunca Kürt film dünyasından eserler sunmayı hedefliyor. Çarşamba günü Danimarka Film Enstitüsü’nün bir parçası olan Cinemateket sinema salonlarında belgesel, kısa ve uzun metraj dalında toplam 12 film, Kürdistan'ın dört parçasını temsil edecek. Programın açılışı Hussein Hassan Ali’nin yönetmenliğini yaptığı Reseba filmi ile yapılacak. Şengal Katliamı sonucu kaçırılan ve sonradan kurtarılıp ailesine teslim edilen bir kızın hikayesini konu alan film, Êzidî halkının katliamdan sonra yaşamaya devam ettikleri toplumsal sorunları da işliyor. 

YÖNETMENLER DE KATILACAK

Festivalde yönetmenlerin de hazır bulunması bekleniyor. Kısa film "Mast’"un genç yönetmeni Tahsin Özmen ve "Bîranina Hespen Reş"in yönetmeni Shahram Aldi, festivale katılacak yönetmenler arasında. Ayrıca Yönetmen Ruken Tekes de Skype aracılığıyla "The Circle" filminin gösterisinden sonra izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. 

Kürt Öğrenci ve Akademisyenler Birliği (FOKUS-A) tarafından organize edilen film festivaliyle Danimarka toplumuna Kürdistan’da gelişen siyasi, kültürel ve sosyal sorunlar da yansıtılmış oluyor.