Kandil Festivali 10. gününde

Kandil Festivali 10. gününde devam ederken, Türk savaş uçakları da festivali bombardıman ile engellemeye çalışıyor.

Kandil şehitleri ve Zergelê anısına gerçekleştirilen,11 Temmuz'da başlayan Kandil Festivali, tüm hızıyla devam ediyor. Birçok etkinliğin gerçekleştirildiği festivale büyük bir ilgi  var. 

Etkinlikler arasında futbol ve voleybol turnuvası, gülle atma ve maraton koşuları var. Gülle atma ve maraton koşuları festivalin son günü, yani 1 Ağustos’ta, Zergelê Katliamı'nın yıl dönümünde yapılacak. Futbol ve voleybol elemelerinde ise ikinci aşamaya geçildi. Futbolda elemeler sonucu bir üst tura 40 takımdan 20 takım kalırken, voleybolda 12 takımdan 6 takım kaldı. 

TÜRK DEVLETİ SONUÇ ALAMIYOR

Ayrıca Kürt halkına hiçbir yerde yaşam hakkı tanımak istemeyen Erdoğan-Bahçeli ittifakı, Kandil’de büyük ilgi gören festivali engellemek için sürekli keşif ve savaş uçaklarını kullanıyor. Festival 9. gününde tüm coşkusuyla devam ederken, Türk savaş uçakları dün Kandil alanının Bokriskan-Zergelê köyü arasındaki araziyi bombaladı. 

Bombardımanlarıyla Kandil’deki sivillere büyük zarar veren Türk devleti, Kandil’deki sivilleri baskı altına alma politikalarında başarısız olduğunu ve sonuçsuz kaldığını, dün hava saldırısından sonra futbol turnuvasının devam etmesiyle bir kez daha gördü.

Türk devletinin bombardıman sonucu baskı altına alma politikasına taviz vermeyen Rotane Kasre ve Aşitî Rojukeryan takımları karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesi oyuncular festivalle ilgili hislerini bizimle paylaştı. 

'ZULME KARŞI DURMANIN BİR YOLU'

Rotane Kasre Oyuncusu Şalaw Hüseyin İsmail, böyle bir festivalin gençler için anlamının önemli olduğunu belirtti ve şöyle dedi: "Biz gençlere böyle bir festivalle imkân sunan Kandil Belediyesi’ne öncelikle teşekkür ediyorum. Biz gençler olarak festival ve spor yoluyla Türk devletinin Kandil’e yönelik hava saldırılarını mahkûm edebiliriz, engelleyebiliriz."

Aşitî Rojukeryan Oyuncusu Soran Ömer Mine ise Zergelê’de şehit düşen sekiz sivile dikkat çekti ve şunları söyledi: "Türk devletinin bombardımanları sonucu siviller şehit düşüyor. Bunun karşısında durması gerekenler de biz gençleriz ve Kandil’de şehitlerin anısına düzenlenen festivale katılmak ve destek vermek de bu zulme karşı durmanın bir yoludur."

Rotane Kasre ile Aşitî Rojukeryan arasında oynan maç, 90 dakikanın ardından 2-2 beraberlikle sonuçlandı ve penaltılara geçildi. Rotane Kasre penaltılarda Aşitî Rojukeryan’a üstünlük sağlayarak bir üst tura geçmeye hak kazandı. 

VOLEYBOL HEYECANI DA SÜRÜYOR

Voleybolda da heyecan devam ediyor. Dün oynanan maçların ardından toplamda 12 takımdan 6 takım bir üst tura geçme hakkı kazandı. Bir üst tura katılma hakkı kazanan Rojukeryan takımından Armanc Ahmet festivalin şehitlerin anısına yapılmasının önemine dikkat çekerek şunları belirtti: "Böyle bir festivali hazırlayan, bizlere sunan Kandil Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Takım olarak hem futbola hem de voleybola katıldık. Böylesi önemli bir yerde Kandil ve Zergelê şehitleri anısına yapılan bir festivale katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Şehitlerimiz için ne yaparsak yapalım azdır."

Voleybolda ikinci tur heyecanı bugün oynanacak maçlarla başlayacak. İkinci tura geçen takımlar bir üst tura geçmek için mücadele edecek.

SON GÜN 1 AĞUSTOS

Kandil Festivali, 1 Ağustos günü, Zergelê Katliamı'nın gerçekleştiği gün son erecek. Festivalin son gününde birçok etkinlik yapılacak ve Zergelê Katliamı'nda yaşamını yitirenler için anma yapılacak.