Husson: Jin, Jiyan, Azadî Öcalan'ın felsefesini simgeliyor

Kürt kadınlarının direnişini konu alan Güneşin Kızları filmi Cenevre’de gösterildi. Filme yoğun ilgi gösterilirken, yönetmen Husson, “Jin, Jiyan, Azadî sloganı, dünya kadınlarının özgürlük ve eşitlik mücadelesini simgeliyor” dedi.

Fransız yönetmen Eva Husson’un Kürt kadınlarının Şengal ve Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı verdiği direnişi konu alan Les Filles du Soleil (Güneşin Kızları) adlı filmi, 24. Uluslararası Cenevre Film Festivalinde gösterildi.

2 Kasım’da başlayan 24. Uluslararası Cenevre Film Festivali kapsamında bugün Empir sinemasında gösterime sunulan Güneşin Kızları izleyicilerden büyük beğeni aldı. Filmin ardından salonda “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları yükseldi.

“DİRENİŞİ DUYURMAK İSTEDİM”

Filmin yönetmeni Eva Husson da gösterimin ardından izleyicilerle buluşarak, filme yönelik kısa bir değerlendirmede bulundu ve izleyicilerin sorularını yanıtladı. Kürt kadınlarının direnişini, dünyaya duyurmak için bu filmi çektiğini ifade eden yönetmen Husson, Kürt kadınlarının mücadele tutkularının çok büyük olduğunu dile getirdi.

"ÖCALAN’IN VE KÜRT KADINLARININ FELSEFESİNİ SİMGELİYOR"

Filmin Kürt sorunu değil, Kürt kadınlarının mücadelesini anlattığını ifade eden Husson, “Kürt kadınlarının simgesi haline gelen ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganı, sadece Kürt kadınlarının değil, dünya kadınlarının özgürlük ve eşitlik mücadelesini simgeliyor. Slogan, aynı zamanda Öcalan ve YPJ’nin kurmak istediği bir toplumun felsefesini simgeliyor” dedi.

Husson, filmi çekme amaçlarından birisinin de yaşanan bir gerçeği dile getirmek olduğunu sözlerine ekledi.