Hêza belgeseline 6’ncı ödül SicilyAmbiense’den

Hêza belgeseli, 14’üncüsü düzenlenen SicilyAmbiense Film Festivali’nde Uluslararası Af Örgütü İnsan Hakları Ödülü’ne layık görüldü. Yapımcı Afat Baz, “Ödülün sahibi, DAİŞ zihniyetine karşı mücadele eden ve bu uğurda şehit düşen bütün kadınlardır” dedi.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen SicilyAmbiense Film Festivali, 11-16 Temmuz tarihleri arasında Sicilya’nın San Vito Lo Capo Belediyesinde gerçekleşti. Festival Uzakdoğu, Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Amerika kıtalarından 35 yapıtın katılımı ile gerçekleşti.

Gösterimlerin yanı sıra seminer ve panellerin de yapıldığı festivalin jüri üyeleri sadece kadınlardan oluştu.

Festivalde Çevre, Antropoloji, İnsan Hakları, Biyoçeşitlilik, Savaş, Entegrasyon ve Sivil Haklar alanında film, belgesel ve animasyon türü yapımlar yarıştı.

En iyi film, en iyi belgesel, insan hakları ve çevre ödülü dallarında ödüller sahiplerini buldu.

‘ÖDÜL DAİŞ ZİHNİYETİNE KARŞI MÜCADELE EDEN KADINLARINDIR’

Hêza belgeseli festivalde Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) İnsan Hakları Ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Af Örgütü adına Francesca Corbo ödül takdim töreninde, belgeselin “DAİŞ’ten kaçmayı başarıp ona karşı zafer elde eden Hêza’nın yeniden doğuşunun hikayesinde kadın yönetmen Derya Deniz’in etkili anlatımına vurgu yaparak, “Hêza, Uluslararası Af Örgütü İnsan Hakları Ödülü’ne layık görülmüştür” dedi.

Belgesel ekibi adına ödülü alan Yapımcı Afat Baz, “Ödülün sahibi, DAİŞ zihniyetine karşı mücadele eden ve bu uğurda şehit düşen bütün kadınlardır” dedi.

AMNESTY INTERNATIONAL ÖDÜLÜ

Amnestey International, dünya çapında insan haklarını savunmayı amaç eden bir sivil toplum kuruluşudur. Dünya çapınca 2 milyondan fazla üyesi ve 5 milyon aktivisti olan Amnesty International Ödülü, insan hakları alanında en prestijli ödüller arasında yer alıyor.

Hêza belgeseli bu ödül ile birlikte en iyi belgesel, en iyi ilk film, üstün başarı ödülü ve insan hakları ödülü gibi dallarda toplamda 6 ödüle layık görüldü.