Fransa’da Kürt gençleri Engin Sincer Festivali’ne hazırlanıyor

Fransa’da Kürt gençleri, bu yıl 13’üncüsü yapılacak Engin Sincer Spor ve Kültür Festivali’ne hazırlanıyor.

Her yıl Paris’te düzenlenen festival, bu yıl yine Sarselles Spor Tesisleri’nde, 26 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek.

Tevgera Ciwanen Şoreşger üyeleri Fransa’da yaşan Kürt gençlerini festivale güçlü katılmaya çağırıyor.

Gençlik hareketi, festival hazırlığı kapsamında “Tecridi kıralım, Önderliği özgürleştirelim”, “Önderlik felsefesi ve ruhuyla festivalde buluşalım”, “Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerinin sesine ses olalım”, “26 Mayıs’ta, gençlik festivalinde buluşalım” çağrıları ile gençlere sesleniyor.

Organizatörlere göre, festival kapsamındaki turnuvalar sabah erken saatlerde, sahne programı 10.00’da başlacak. Masa tenisi, badminton, voleybol, futbol ve satranç turnuvalarının yapılacağı festivalde bu yıl yine farklı branşlarda müsabakalar olacak ve birinci gelen oyun ve takımlara kupaları verilecek.

Festivalin sahne programı da zengin.Seyda Perîncek, Denîz Deman, Farkîn Azad ve Koma Zarokên Rojê’nin müzikleriyle eşlik edeceği festivalde halk oyunları ekibi de gösteriler yapacak.

Geçtiğimiz haftasonu Paris’in farklı bölgelerinden gelen 10 futbol takımıyla yapılan Mayıs Ayı Şehitleri Anma Turnuvası’nda finale kalan FC les Mureaux Gençlik, Pazar günkü festivalde, Fransa’nın diğer illerindeki turnuvalardan galip çıkmış başka bir takımla final maçı oynayacak.

Festival, Paris’in banliyösü olan Sarcelle’de (95200), “Espace Champ de Foir Route de Refiuzniks” adresinde gerçekleşecek.