Efsanevi jazz ustası Al Jarreau hayatını kaybetti

Amerikalı efsanevi Jazz şarkıcısı Alwyn Lopez Jarreau, 76 yaşında Los Angeles’ta hayatını kaybetti.

Al Jarreau sahne adını kullanan siyah şarkıcı Alwyn Lopez Jarreau, sahneden çekildiğini açıklamasından bir kaç gün sonra, Pazar günü yaşama gözlerini yumdu.  Bu ölüm haberi, Grammy Awards müzik ödülleri töreninden bir kaç saat önce geldi.  Al Jarreau, Grammy Awards tarafından yedi kez ödüllendirilmişti.

Şarkıcının sitesinde yer alan menajeri Joe Gordon’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Onun yaşamdaki ikinci önceliği müzikti. Üçüncü önceliği yoktu. Birinci önceliği, her şeyden önce acı çekenleri iyileştirmek ve teselli etmekti.”

1940 yılında Milwaukee’de doğan Alwyn Lopez Jarreau,  doğduğu kentte genç yaşta şarkı söylemeye başladı. Daha sonra psikoloji alanında eğitim gördü ancak şarkı söylemekten vazgeçmedi. Sonra da Los Angeles’ta, New York’ta ve televizyonda isim yapmaya başladı. 70’li yıllarda, kendi şarkılarını yazdı.  1981’de doğaçlama jazza dayalı, Breaking away albümü isim yaptı ve başarısını pekiştirdi.  Tüm müzikal bariyerleri reddeden Al Jarreau, pop ve jazzı birleştirmekten çekinmedi.

Kariyeri boyunca yedi kez Grammy Awards ödülü kazanan Al Jarreau, aynı zamanda 40 yıl içerisinde üç farklı kategori olan Jazz, pop ve R&B’de derece alan tek şarkıcı olarak ün yaptı.

Bir çocuk babası olan Al Jarreau, çocuğundan bahsetmezdi.  Üretmeye devam ediyordu. Özellikle geçen yıl Kasım ayında Paris’te Blue Note Jazz Festivali’nde sahne aldı. Nisan 2016’da Beyaz Saray’da Barack ve Michelle Obama tarafından organize edilen konsere davet edilen sanatçılar arasındaydı.