GÖRÜNTÜLÜ

Birçok ülkede ‘Abdullah Öcalan ile diyalog’ etkinlikleri

Avrupa’nın birçok ülkesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hayatı, tecrit koşulları ve fikirlerinin tartışıldığı ‘Abdullah Öcalan ile diyalog’ etkinlikleri düzenlendi.

Fransa’nın Marsilya kentinde 15 Haziran günü Collectif Internationalists Marseille Kurdistan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile diyalog çağrısına yanıt vererek Demokratik Modernite Akademisi ve Tsedek'i (Collectif Juif-Decolonial ve Grup Jineoloji- Provence üyesi) "Ulus Devletler karşısında Ortadoğu halklarının kendi kaderini tayin stratejileri nelerdir?" konulu bir tartışmaya davet etti. Kadın özgürlüğüne dayalı devrimci pratikler, Demokratik Ulus ve Demokratik Konfederalizm konuları ele alındı. Tartışma, Kürt kültür hareketi TEV-ÇAND Marsilya komitesinin düzenlediği konserle sona erdi.

İTALYA KÖYLÜLERLE ABDULLAH ÖCALAN’IN FİKİRLERİ TARTIŞILDI

İtalya'nın Varaita Vadisi'ndeki bir köyde bulunan eski bir papaz evinin avlusunda, dağlık ve köylü bölgelerde demokratik konfederalizmin somut uygulanabilirliği üzerine bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya köylüler, küçük çiftçiler, aileler, mevsimlik işçiler ve öğrenciler katıldı. Tartışmanın ardından katılımcılar, izlenimlerini ve düşüncelerini paylaşmak amacıyla ortak bir akşam yemeğinde bir araya geldi.

KATALONYA: ABDULLAH ÖCALAN’IN FİKİRLERİ HAPSEDİLEMEZ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'ndaki tutsaklığının 25'inci yıl dönümü nedeniyle 17 Haziran günü saat 18.30'da Katalonya'nın Lleida kentinde bir etkinlik düzenlendi. 2018 yılından bu yana Kurdistan'a destek amacıyla faaliyet gösteren "Ponent amb Kurdistan" grubu, Lleida Ateneu de Ponent Toplantı Salonu'nda Basklı oyun yazarının eserlerinden uyarlanan “Gecesi olmayan hücre” adlı okuma tiyatrosunu sahneledi. Bu etkinlik, Abdullah Öcalan'ın "Fikirler hapse atılamaz" düşüncesinin gerçekliğine bir yaklaşımı temsil ediyor. Yoğun katılımın olduğu gösterinin ardından izleyiciler ve etkinliği paylaşmaya gelen bir meslektaşımız arasında diyalog gerçekleşti.

GIRONA’DA DİYALOG PANELİ

15 Haziran’da 'Grup de suport a la lucha del Kurdistan' ve 'Ateneu Salvadora Catà' ev sahipliğinde "CUP Farners", "CUP Palamós", CGT ve farklı grupların üyeleri, Katalonya’nın Girona kentindeki 'Ateneu Salvadora Catà'da "Abdullah Öcalan'la Diyalog" paneline davet edildi. Panelde Abdullah Öcalan'ın fikirleri ve felsefesi, devlet merkezli medeniyet ve demokratik medeniyet, demokratik ulus ve konfederalizm kavramları tartışıldı.