İsviçre'de Kürt kültürü etkinlikleri devam ediyor

İsviçre Kürt Kültür ve Sanat Hareketi yeni dönemde sanatsal etkinliklerini sürdürüyor.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan İsviçre Kürt Kültür-Sanat Hareketi (Med Kültür Merkezi), 2 Ekim'de Mehmet Atlı ve Sasa Serap konseri ve 27 Ekim'de Cenevre'de film günleri ile yeni dönemin startını vermişti.

İsviçre Kürt Kültür-Sanat Hareketi, 6 aylık planlaması kapsamında birçok kentte Dengbêj Divanı, film günlerinin yanı sıra  Cenevre ve Basel'de Kürt Kültür Haftası ve Folklor Kampları düzenleyecek. 100'üncü yılına yaklaşan Kürdistan'ın 4 parçaya ayrılma nedeni olan Lozan Antlaşması'na karşı resim ve fotoğraf sergilerinin yanı sıra bu kapsamda bir dizi konser planlanıyor.

Dengbej Divanı ( Şevbêrg Dengbêjî) 6 Kasım'da Basel'de gerçekleştirilecek. 6 Kasım'da sanatçılar Ozan Şemdîn, Kawa Urmîye, Baran Bazid, Delil Maniş, Berfin Demir, Newroz, Hikmet Toktaş ile Ozan Perwer'in yer aldığı Dengbej Divanı Elsåsstrasse 215 Basel adresindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin etkinlik salonunda gerçekleştirilecek.

Yine 3-4 Aralık'ta Basel Kürt Film Günleri gerçekleşecek. İsviçre Kürt Kültür ve Sanat Hareketi tarafından gerçekleştirilecek olan Film Günleri'nde gösterimi yapılacak olan filmler şöyle:

 Aram Dildar'ın yönetmenliğini yaptığı The Addreess (Navnîşan), Apo W. Bazidi'nin yönettiği Resistance is Life (Berxwedan Jîyane),  Leyla Toprak'ın yönettiği dûr e... (Uzak mı...), Veysi Altay'ın yönettiği Berxwedan 33 Salan (Dayîka Berfo), L. Rêzan Yeşilbaş'ın yönettiği Bê Deng (Sessiz) ile Şerif Çiçejük'in yönettiği Zindan An jî Sîrgun (Mahpus yada Sürgün)."


ETKİNLİK TAKVİMİ


Etkinlik takvimi şöyle:

"6 Kasım’da Basel’de  Şevbêrk-Dengbêj Divanı etkinliği,

3-4 Aralık tarihleri arasında Basel Kürt Film Günleri,

13-16 Nisan tarihleri arasında  Basel Kürt Kültür Haftası,

Aralık ayı içinde İsviçre'de Folklor Kampı etkinlikleri,

Lozan Antlaşması yıl dönümü vesilesiyle 1 yıllık eylem kapsamında resim ve fotoğraf sergileri ile konserler."