İlkay Akkaya ile Rengin Kadın Korosu’ndan coşkulu konser

Londra’da Kürdistan ve Türkiyeli kadınların oluşturduğu Rengin Kadın Korosu, sanatçı İlkay Akkaya ile birlikte sahne alarak Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirdi.

Londra’da Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) bünyesinde oluşturulan ve iki yılda 80 kişilik dev bir kadın korosuna dönüşen Rengin Kadın Korosu protest müziğin ünlü ismi İlkay Akkaya ile birlikte sahne aldı.

Londra Dominion Centre’da gerçekleşen konsere yüzlerce kişi katılırken, yoğun ilgi dikkat çekti.

Yönetmenliğini sanatçı Zuhal Yıldırım Gök’ün yaptığı konserde, kadınlar Pir Sultan’dan Desmal, Newala Qesaba’ya birçok şarkı seslendirdi. 

Koro performansını sergilemesinin ardından bu kez sahneye İlkay Akkaya gelerek, koroyla birlikte ‘Bella Ciao’ şarkısını birlikte seslendirdi. 

Akkaya ile birlikte birçok eser seslendirilirken, sahneden İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş gibi Türkiyeli devrimcilerin fotoğrafları yansıtıldı. 

Koro ile ilgili bir konuşma yapan koro yönetmeni Zuhal Gök, koronun oluşumunun Covid-19 salgını döneminde başladığını belirterek, “İlk başladığımız da bir gün sahne alacağımız bile hayaldi. Küçük bir grup ile başladık. Bugün 80 kişilik kadınlar dan oluşan bir koromuz var” dedi.

Gök, “Ayrıca Rengin adlı bir bülten oluşturduk. Bu bültende Gülten Kışanak, Aysel Tuğluk, Kutsiye Bozok ve Figen Yüksekdağ’ı kadınlar kaleme aldı. İlkay Akkaya bugüne kadar duruşu ile sanatı ile hiç kendini bozmadan bugünlere gelen bir kadın sanatçı ile sahne almak ise önemliydi koro açısından” diye ekledi.

İlkay Akkaya ise hem Türkçe ve Kürtçe şarkıları ile kitleden sık sık alkışlar la beğeni aldı. Akkaya’nı Kürtçe şarkıları eşliğinde uzun halay grupları oluştu. 

Konser, tıpkı başladığı gibi yüzlerce kişinin ‘Bella Ciao” şarkısını hep bir ağızdan seslendirmesi ile sona erdi