14 Kürt filmi Berlin Film Festivalinde

14 Kürt filmi bugün 13. Berlin Film Festivali'nde gösterilecek.

13. Berlin Film Festivali'nde bugün üç uzun metrajlı film, sekiz kısa film ve üç belgesel gösterilecek. Bu yapıtlardan Emine Şenyaşar'ın belgeseli ile Hiner Salam'in yönettiği Good Night Soldier filmi dikkat çekiyor.

Günün ilk filmi Hüseyin Tabak'ın yönettiği Oscars Kleid (Oskar'ın Elbisesi) olacak. 

Kısa film yarışması kategorisinde dün akşam yedi film gösterilmişti. Bugün de kalan şu yedi film izlenecek: Distan, Suitcase, Music Beyond Borders, Killing Bagheera, Russian Vodka, Paths ve Baby Ant.

Yine bugün üç belgesel de gösterimde olacak. Bunlardan Sarkew Mesgari'nin yönettiği "Mother Tongue" isimli belgeselde Rojhilatê Kurdistan'daki anadil çalışmaları anlatılıyor. Günün en dikkat çeken belgeseli ise For Justice (Adalet İçin) ismini taşıyor. Elif Yiğit'in yönettiği bu çalışmada Emine Şenyaşar'ın verdiği mücadele anlatılıyor.

Gösterilecek diğer belgesel ise zindana atılan ve sürgünlere yollanan Kurdistanlı kadın siyasetçiler üzerine. Tearing Walls Down (Yıkılacak Duvarlar) isimli ve Sherif Cicek ve Hebûn Polat'ın bu belgeselinde Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ, Sibel Yiğitalp ve Aysel Tuğluk'un haksız tutuklanmaları ve uğradıkları politik baskılar anlatılıyor. Gösterimin ardından Yönetmen Sherif Cicek ve Sibel Yiğitalp, izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Festivalin bugünkü programında Hiner Saleem'in son filmi Good Night Soldier (İyi Geceler Asker) gösterilecek. Tanınmış Tiyatrocu Barzan Shaswar da bu filmde rol aldı ve ana karakter Zînê'nin babasını canlandırıyor.

Ayrıca bugün Salem Salavati'nin kısa filmi Pale Mirrors ve uzun metrajlı filmi At Dawn da aynı salonda gösterilecek.