GÖRÜNTÜLÜ

Zürih’te Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için CPT’ye mektup

Zürih’te Barış Anneleri öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için hazırladıkları yüzlerce mektubu CPT’ye postaladı.

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride karşı Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin (CPT) sorumluluklarını yerine getirmesi talebiyle Zürih’te hazırladığı yüzlerce imzalı mektubu CPT’ye postaladı.

Zürih’te faaliyet yürüten Beritan Kadın Meclisi üyeleri, Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) CPT'ye mektup kampanyası kapsamında Barış Anneleri öncülüğünde kent postanesi önünde bir araya geldi.

Postane önünde Barış Anneleri Döndü Ergün ile İsmihan Ok, yürütülen kampanyaya dair birer konuşma yaptı. Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması yönünde  CPT'ye sorumluluklarını hatırlatmak için yıllardır alanlarda olduklarını belirten Döndü Ergün, “CPT, bu haklı talebimizi görmezden gelmeyi sürdürüyor. Kürt halkının sesini bugün sağır sultan duydu ama CPT, çıkarlarına ters düştüğü için bu sesi duymak istemiyor. CPT'nin görevi nedir? Kime, kimlere hizmet ediyor? CPT taleplerimize cevap vermek zorundadır" ifadelerini kullandı.

İsmihan Ok da, 40 milyonu aşkın bir halkın Abdullah Öcalan’ı kendi önderleri olarak kabul ettiğini ifade ederek, "Önderliğinin özgürlüğünü isteyen Kürt halkının artık sabrı kalmamıştır. Biz Kürt anaları, Kürt kadınları olarak direnişimizle İmralı tecrit sistemini yıkacağız ve Önderliğimizi özgürlüğüne kavuşturacağız" dedi. 

Konuşmalar ardından imzalatılan toplam 735 mektup CPt'ye gönderilmek üzere posta kutusuna bırakıldı.