Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Zeynep Kınacı Stockholm’de anıldı

Dersim'deki eylemiyle efsaneleşen Zeynep Kınacı Stockholm’de anıldı.

Dersim’de 1996 yılında Türk devlet güçlerine karşı gerçekleştirdiği efsanevi fedai eylemde şehit düşen Zeynep Kınacı (Zilan), İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Amara Kürt Kadın Meclisi ve Şehit Aileleri Komitesi tarafından düzenlenen etkinlik, Kınacı ve devrim şehitleri için düzenlenen bir dakikalık saygı duruşunun yapılmasıyla başladı.

Sivil toplum örgütü temsilcileri, öz yönetim direnişleri sırasında Türk devletinin katlettiği Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç’un Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yazdığı mektubun okunmasından sonra konuşmalar yaptı. Konuşmalarda, Kınacı ve devrim şehitlerinin Kürt halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi için taşıdığı anlam ve öneme değinildi.

'ARDILLARI EYLEM TARZINI DEVAM ETTİRİYOR'

Kınacı ve son dönemde şehit düşen kadın komutanlardan Nalin Muş ve Helin Murad’ın yaşam ve mücadelelerini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Nuwelat Elih, Kınacı’nın eyleminin Kürt Özgürlük Mücadelesi’ne kattığı değerleri ele alan bir konuşma yaptı.

Elih, “Zilan’ın ardılları bugün Kürdistan’ın her tarafında mücadeleyi büyüterek ardında bıraktığı eylem tarzını devam ettiriyorlar” şeklinde konuştu.

Etkinlik “Şehîd namirin” sloganıyla son buldu.