Yusuf: Talancı zihniyeti Efrîn'den atacağız!

 Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi Eş Başkanı Hediye Yusuf, "Halk, YPG/YPJ’lilere inanıyor. Erkek egemen ve talancı zihniyete karşı Efrîn’i alacağız" dedi.

Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi Eş Başkanı Hediye Yusuf, Efrîn’deki son durumu değerlendirdi.

Yusuf, tüm dünya halklarına seslenerek, “Efrîn’de yaşanan insanlık suçuna sessiz kalmayın” dedi.

'TALANCI ZİHNİYETİ TOPRAKLARIMIZDAN ATACAĞIZ'

Jinnews'in haberine göre Yusuf, Efrîn halkı ve YPG/YPJ’lilerin Türk ordusu ve çetelere karşı emsalsiz bir direniş gösterdiğini kaydederken, şunları söyledi: “Halkın güvenliğini sağlamak için yeni bir yönteme başvurduk. Efrîn'de direniş hiçbir zaman bitmez. Efrîn işgalcilerden kurtarılana ve tekrar güvenli bir alan olana kadar da sürecek. Efrîn işgalden önce farklı halklar ve renklerin bir arada yaşadığı oldukça güvenli bir bölgeydi. Türk devleti ve onun çetelerinin saldırılarından sonra Efrîn’de büyük bir katliam yapılarak talana başvuruldu. Benzersiz mücadelemizle talancı zihniyeti topraklarımızdan söküp atacağız."

'PAZARLIKLARA BOYUN EĞMEDİK'

Kürt halkının dünyanın her yerinde direnişe devam ettiğini ve bunun böyle süreceğini ifade eden Yusuf, “Kürt halkı bir iradeye ve güce sahip, dünyanın dört bir yanında eylemlerini sürdürüyor ve bu direniş büyütülerek devam edecek. Kürt halkı Efrîn’e sahip çıkıyor ve YPG/YPJ’lilere inanıyor. Kürt halkının inancını ve umudunu arkamıza alarak erkek egemen ve talancı zihniyete karşı Efrîn’i alacağız” diye kaydetti.

Son olarak, uluslararası güçlerin kendi çıkarları için Türk devleti ile anlaştığını dile getiren Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi Eş Başkanı Hediye Yusuf, şöyle dedi: “Kürtlerin kanı üzerinden pazarlık yapmaktadır. Kürt halkı bugüne kadar kendi kanları üzerinden yapılan pazarlıklara karşı hiçbir zaman boyun eğmedi. Efrîn de boyun eğmedi, eğmeyecek. Efrîn'de özgürlük mücadelesi kazanacak.”