Yüksekdağ: Mevcut düzen kadına karşı suç örgütü durumunda!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Mevcut düzen, düşmanlık ve erkeğin iktidar mücadelesini organize suç örgütü durumunda. Özgürlük için yeni yollar açacak" dedi.

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nden Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 8’inci Kadın Meclisleri Konferansı’na mesaj gönderdi. Salonda bulunan kadınlar tarafından slogan, zılgıt ve alkışlarla karşılanan mektup, divan tarafından okundu. 

'HDK ANA VE KADIN OCAĞI GİBİDİR'

Yüksekdağ'ın mesajı şöyle:

“Sevgili kadınlar, değerli yoldaşlarım, kız kardeşleri merhaba; sayenizde tecrit mekanlarından özgürlük mekanlarına akıyoruz yine. Bir merhabanın kanadında dili direnmeyi, eli üretmeyi anlatan kadınların yanı başına konuyoruz. Dayanışmanın ve birleşik mücadelenin mekan ve sınır tanımadan her yanı saran kollarıyla kucaklıyoruz sizi. 

Bilirsiniz ki nerede, hangi platformda görev yaparsak yapalım HDK Kadın Meclisi bizler için ana ve kadın ocağı gibidir. Toplumsal varlık bilincini baba ata ocağına yaslanarak, oradan beslenerek belirleyen ve otoriterliği, faşizmi böyle üreten düzen karşısında biz de örgütlülüğümüzü, bilincimizi, direncimizi HDK Kadın Meclisi gibi kaynaklara, ocaklara dayanarak üretiriz. 

'ÖNCÜLÜK KADINLARDA'

Bugüne kadar HDK ve kadın meclisinin programı ve hareketiyle neler ürettiğini görmek hiç de zor değil. Her şeyden önce  kadınların siyasetteki atılımının yarattığı düzeyin altında HDK ve HDP kadın meclislerinin kadın görüş açısının imzası vardır. HDK’nin 6 yıllık yeni bir toplum, yeni bir siyaset inşası için başlattığı yolculukta kadınlar ve kadın özgürlüğü fikri yol gösterici olmuştur. Şüphesiz ki başka bir dünya, başka bir yaşam özlem ve mücadelesinin öncü kolu kadınlardır. 

'KENDİNİ ÇÜRÜTEN, KADINI ÖLDÜREN BİR DÜZEN...'

Bunu anlamayan, kabul etmeyen bütün politik ve sosyal projeler gericileşmeye ve çökmeye mahkumdur. Bugünün siyasi iktidarı da kadının yaşamda gittikçe artan etkinliği ve yenileyici enerjisi karşısında daha çok gericileşiyor. Ve kadın korkusuyla sarsılıyor, saldırganlaşıyor. Kitlesel kadın kıyımı, ölümler ve sistematik şiddet kadına karşı devlet ve erkek saldırganlığın ne kadar iç içe olduğunu gösteriyor. Mevcut düzen kadına karşı ayrımcılık, düşmanlık ve erkeğin iktidar mücadelesini organize suç örgütü durumunda. Kendini çürütürken kadını öldüren bir düzen…

'BİRLİKTE YÜRÜYECEK, BİRLİKTE KURACAĞIZ'

Toplumun her hücresine habis bir ur gibi yayılan çürümeyle baş edecek yeni yaşam enerjisiyle, yeni ahlaki, politik toplumun kuracak esas güç ise kadın gücüdür. Bizim varlığımızı dayandırdığımız amaç toplumu kadından başlayarak özgürleştirmektir. Kaynağını moral ve politik değerlerini Rojava kadın değerlerinden, sokakta, özel alanda büyüyen kadın isyanı ve bilincinden alan HDK Kadın Meclisi inanıyorum ki sadece yol göstermekle sınırlı kalmayacak, özgürlük için yeni yollar açacak. Bizler de HDP tüm bileşenleri olarak toplumsal yaşamı örgütlenmesinin meclislerin  taban yerel inisiyatifleri ve kitle platformlarının kurucu- emekçi dinamiği ve parçası olarak birlikte yürüyeceğiz, birlikte kuracağız.

Kandıra Hapishanesi’ndeki tutuklu siyasetçi kadınlar olarak konferansımızı coşkuyla, saygıyla selamlıyoruz. Kadın, yaşam ve özgürlük için şehit düşen tüm yoldaşlarımızın anısı ve değerleri önünde minnetle eğiliyoruz. Sevgi ve özlemle kucaklıyorum hepinizi. Direngen, içten, özgür ve şen kadınların kazandığı günlerde yeniden görüşmek üzere...

Figen Yüksekdağ,

Kandıra F Tipi Hapishanesi/Kocaeli."