Yüksekdağ ‘jin, jiyan, azadî’ sloganlarıyla karşılandı

HDP’li Yüksekdağ’ın tutuklu olduğu davanın ilk duruşması başladı. Yüksekdağ salona getirilirken, alkış ve sloganlarla karşılandı.

Kesinleşmiş hapis cezası olduğu için vekilliği ve parti üyeliği düşürülen HDP eski Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu olduğu davanın ilk duruşması başladı. Ankara 16. Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmaya SEBGİS'i reddeden Figen Yüksekdağ getirildi.

242 gün sonra hakim karşısına çıkan Yüksekdağ duruşma salonunda alkışlarla karşılandı. Yüksekdağ salona getirilerken sık sık "Jin jiyan azadi" ve "Figen Yüksekdağ onurumuzdur" sloganları atıldı.

Yüksekdağ'ı savunmak için 1017 avukat vekalet verirken, yüzlerce avukat duruşma salonuna geldi. Duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve HDP'li vekiller takip ediyor.

Duruşma salonu ve adliye koridorlarında çok sayıda polis bulunuyor.

Duruşma salonuna yurt dışından davayı izlemek için gelen heyetler alınmadı. Heyetlere, "İçişleri Bakanlığından izin almamaları" gerekçe gösterildi.

Yüksekdağ, "Örgüt üyesi olmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek", "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" ve "Suç işlemeye tahrik etmek" iddialarıyla 30 yıldan 83 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.