YPS-JIN Komutan Zeryan Deniz'i andı

Şehit komutanlarından Zeryan Deniz'i anan YPS-JIN, "Yaratıcı savaş tarzıyla düşmana büyük darbeler vurdu" dedi. Kadınlara çağrı yapılan açıklamada, "YPS-JIN'e katılmaya, öz savunma bilinci ile mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" denildi.

YPS-JIN Koordinasyonu, şehit komutanlarından Zeryan Deniz'i şehadetinin 5. yılında andı.
Yazılı açıklama yapan YPS-JIN, "Tarih, zalimlere, sömürgecilere, hegemon ve statükocu güçlere karşı demokratik hak ve özgürlüklerini savunan halk direnişleriyle doludur. Bakûrê Kurdistan'da gelişen öz yönetim direnişine Kürt halkı yediden yetmişe katıldı, sokaklarını, mahallelerini özgürlük bilinci ve ruhu ile savundu. Demokratik öz yönetim direnişi Kürt halkının görkemli direnişi oldu" dedi.
'BU DİRENİŞ TARİHİ BİR DÖNEMEÇ OLDU'
"Bu direniş önemli bir tarihi dönemeç olup Türk devlet faşizmini temellinden sarstı" vurgusunda bulunulan açıklamada, "TC devletinin Kürt halkı üzerinde uyguladığı çöktürme planlarını boşa çıkarttı. AKP hükümetini çöküşe götürdü. Bir avuç yiğit Kürt gencinin şehirlerde verdiği bu mücadele TC devletine yüz yıl geçse de unutamayacağı bir süreç yaşattı. İçine girdiği korku paronayası ile direniş kentlerini birer kalekola çevirmeleri, yaşadığı derin buhranı ortaya sermektedir. Cizre, Sur, Nusaybin, Şirnex, Hezex ve Silopi'de ortaya çıkan demokratik öz yönetim direnişi Kürt halkının özgürlüğüne olan bağlılığını, bu uğurda her şeyi yapabileceğini gösterdi" denildi.

'ZERYAN DENİZ, DÜŞMANA BÜYÜK DARBELER VURDU'

Açıklamada, "Tarihe adını yazdıran bu görkemli direnişin sayısız kahramanlarından biri de Komutan Zeryan Deniz’dir" denilerek, şöyle devam edildi:
"Direniş kalesi Botan’ın Şırnex kentinde faşist TC devletinin binlerce askerine ve polisine karşı sayıları yüzü dahi bulmayan genç yürekli savaşçılar ile birlikte düşmana kan kusturdu. Şırnak şehir direnişine öncülük eden Zeryan Deniz, yaratıcı savaş tarzı ile düşmana büyük darbeler vurmasını bildi. Son nefesine kadar savaştı, mevziden mevziye koştu. Komutan Zeryan Deniz, günümüze büyük bir direniş mirası bıraktı. Her türlü yüksek teknolojiye karşı imkânsızlıklar içinde dillere destan direnişin sahibi oldu. Genç yaşta Amed’de katıldığı özgürlük hareketinde hep genç kalmayı başardı. Hem yaşamında hem de savaş meydanında mütevazı, kararlı duruşu ile yoldaşlarının ve halkının gönlünde taht kurdu.
YPS-JIN komutanlarından Zeryan Deniz, kadının özgürlük savaşında nasıl öncü bir rol oynadığını pratiği ile gösterdi. Kürt kadının savaşçılığını, gücünü ve fedai duruşunu kendinde temsil etti. Özgür kadının öz savunma bilincini, vatanı ve onuru koruma mücadelesini hayatı pahasına yürüttü. Direniş sürecinde öncü duruşu ile herkese ışık tuttu. Zılgıtlarının sesi ile direnişe güç, düşmana kâbus oldu. Tüm mevzilerde en ön saflarda yer alan YPS-JIN savaşçıları, Komutan Zeryan’ın izinde, büyük bir cesaret ve kararlılıkla yürümektedir."

KADINLARA ÇAĞRI: YPS-JIN'E KATILIN

YPS-JIN, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi:
"Şehadetinin 5. yılında komutan Zeryan yoldaşı büyük intikâm duygusu ile anıyoruz. Zeryan yoldaşın şehir savaşlarında ortaya çıkarttığı vurucu savaş tarzını her yerde yaygınlaştırarak zafere giden yolun öncüsü olacağımızı belirtiyoruz. Kutsal özgürlük mücadelesinde kadınlar öncülüğünde Zeryanlaşarak Rukenleşerek, Delalleşerek, TC faşizmini yıkacağız. Bu amaçla tüm Kürdistanlı kadınları, YPS-JIN'e katılmaya, öz savunma bilinci ile mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Genç kadınları yaşamın her alanında öz savunmalarını sağlayacak bu örgütlülüğe zaman kaybetmeden imkân ve koşulların esiri olmadan katılmaya, şehitlerimizin bıraktığı mirası zafere taşıyan yolun yolcusu olmaya çağırıyoruz."