YPS-JIN'den Zeynep Kınacı anısına eylemler

  YPS-JIN Şehit Zilan İntikâm Birimi, Muğla, İstanbul ve Denizli'de AKP-MHP faşistlerine karşı eylemler düzenledi. Birim, "Kadına dönük gelişen her saldırının hesabını soracağız" dedi.

YPS-JIN Şehit Zilan İntikâm Birimi, şehit Zeynep Kınacı'nın anısına eylemler düzenledi.
Yazılı açıklama yapan intikâm birimi, "Üyelerimiz, Şehit Zilan'ın şehadet yıl dönümü anısına, 'Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikâm hamlesi' kapsamında Muğla, İstanbul ve Denizli'de etkili eylemler gerçekleştirildi" dedi.

FAŞİSTLERİN VİLLALARI VE FABRİKALARI YAKILDI

Açıklamada eylemlere ilişkin şu bilgiler yer aldı:

"Birim üyelerimiz 22 Haziran günü öğleden sonra saat 15:00 sularında İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan AKP-MHP'li faşist şahıslara ait 2 yalıya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemde AKP-MHP'li faşist şahıslara ait 2 villanın büyük bir bölümü imha edildi.

25 Haziran günü akşam saatlerinde birim üyelerimiz Muğla'nın Ortaca ilçesindeki AKP'nin ekonomik destekçisi faşist bir şahsa ait kereste fabrikasına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda faşist şahsa ait kereste fabrikasının depoları yanarak imha oldu.

21 Haziran günü Denizli Merkezefendi ilçesinde Yeni Mahalle’de Ahmet Kocaman adlı AKP‘li işbirlikçiye ait binaya yönelik birimlerimiz sabotaj eylemi düzenledi. 6 itfaiye aracının müdahale ettiği sabotaj eyleminde bina tamamen kullanılamaz hale geldi."

'KADINLARA DÖNÜK HER SALDIRININ HESABI SORULACAK'

YPS-JIN Şehit Zilan İntikâm Birimi, "Direnişçi Kürt kadınları T.C faşizmine karşı verdikleri mücadele ile  tüm dünyaya ilham kaynağı olmaktadır" vurgusunda bulunarak, şu mesajları verdi:
"Varlık savaşında en ön saflarda yer alan Kürt  kadınları faşizmin de korkulu rüyası olmaktadır.  Bundan dolayı direnişçi kadınlara kalleşçe saldırılar gerçekleştirmektedir. En son Kobanê’de 3 devrimci kadın katledilmiştir. T.C devletinin kadın direniş mücadelesine olan bu saldırılarına karşı hiçbir şekilde sessiz kalmayacağız. Öz savunma konumuna geçerek faşizme ve de erkek aklına geçit vermeyeceğiz. YPS-JIN kadın savunma birlikleri olarak belirtiyoruz ki kadına dönük gelişen her saldırının hesabını soracağız.

'YPS-JIN'E KATILIN'

Sömürgeciliğe ve de  onun işbirlikçi ayak takımına karşı her yerde, her an kadının yaratıcı tarzı ile eylem halinde olacağız. Buradan tüm kadınlara sesleniyoruz: İşgalci-erkek zihniyetli devlete karşı YPS-JIN’e katılarak, büyük intikâm hamlesinde yerimizi alalım."