YPS-JIN'den 3 kentte eylem: Tecavüzün hesabını soracağız

YPS-JIN Şehit Devrim Botan İntikâm Birimi, İzmir, Mersin ve Çorum'da eylemler düzenledi. Birim, Kürt kadın ve çocuklarına dönük saldırıların hesabını soracağını vurguladı.

YPS-JIN Şehit Devrim Botan İntikâm Birimi, "Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçilere karşı intikâm hamlesi’ kapsamında İzmir, Mersin ve Çorum'da etkili eylemler düzenledi.

POLİS KARAKOLU VURULDU

Açıklamada eylemlerin ayrıntıları şöyle verildi:

"Birim üyelerimiz 14 Temmuz günü akşam saat 21'de İzmir Kadifekale'de polis karakolunu etkili bir şekilde vurdu. Parça tesirli bombalarla gerçekleştirilen eylemde ölü ve de yaralı polis sayısı netleştirilemedi. Eylem sonrasında karakol etrafı ablukaya alındı. Ayrıca ambulansların yaralıları almak için karakola doğru gittiği görüldü. Birimlerimiz sağlam bir şekilde alandan uzaklaştı.

FAŞİSTLERİN FABRİKA VE ARAÇLARI YAKILDI

18 Temmuz'da Mersin Erdemli Roj Mahallesi'nde bulunan AKP-MHP faşist rejim destekçisi bir şahsa ait fabrikaya üyelerimizce sabotaj eylemi düzenlendi. AKP-MHP’nin ekonomik dayanaklarını oluşturan bu fabrika gerçekleştirilen eylem sonucunda tümden imha oldu.
18 Temmuz günü birim üyelerimiz Çorum'un Aşağı Sanayi Sitesi'nde bulunan araç park yerine dönük ateşten eylem gerçekleştirdi. Onlarca araç alevler arasında kalarak imha oldu."

'KADIN VE ÇOCUKLARA SALDIRININ HESABINI SORACAĞIZ'

YPS-JIN Şehit Devrim Botan İntikâm Birimi, "Tecavüzcü ve tacizci TC devleti Kürt kadınlarına ve çocuklarına çirkin saldırılarını gün geçtikçe artırmaktadır" diyerek, şu mesajları verdi:

"Şırnak, Batman en son da Ağrı'da kadınlar devlet-erkek tarafından tacize ve tecavüze uğramıştır. Kadına uzanan bu kirli ellere karşı her yerde eylem halinde olarak gereken hesabı soracağız. Susmayacağız, öz savunmamızı yapacağız. TC devleti ve destekçilerinin her an her yerde karşılarına çıkarak kesintisiz eylem halinde olacağız.