YPS-JIN 8 Mart’ı kutladı, kadın savaşçılarını andı

Özyönetim direnişleri sırasında kurulan Kadın Sivil Savunma Birlikleri YPS-JIN, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yazılı bir mesajla kutladı ve hayatını kaybeden kadın savaşçılarını andı.

YPS-JIN, “Öncelikle bütün emekçi kadınların 8 mart dünya emekçi kadınlar gününü kutluyoruz” dedi.

Kadınların DAİŞ barbarlığı ve AKP-MHP faşizmine karşı büyük bir mücadele yürüttüğünü belirten YPS-JIN, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla direnen açlık grevi eylemcilerini de selamladı.

YPS-JIN’ın 8 Mart mesajı şöyle:

ve toplumsallığın inşacısı olan kadının öncülüğünde insanlık binlerce yıl özgürce yaşamıştır. Kadın aklının inceliği ve sadeliğiyle hem insanlar arası ilişkiler hem de insan-doğa ilişkileri özgür bir temelde kurulmuştu. Bunun karşısında kurnazlık ve yalanlar temelinde gelişen erkek aklının oluşturduğu iktidarcı-devletçi uygarlık kadını baskı altına alarak, ezerek iradesini yok saymıştır. Bu şekilde adeta yaşam zehirlenmiş ve toplumsallık parçalanmıştır. Çünkü kadının özgürlük düzeyi toplumun özgürlük düzeyidir.

Bugün kadınlar Ortadoğu’nun her yerinde DAIŞ barbarlığına ve AKP-MHP faşizmine karşı büyük bir mücadele yürütmektedirler. Roza Lüksemburglarla başlayan Sakine Cansız yoldaşlarla devam eden direniş geleneği zeryanlar, berfinler, nucanlar, rozerinlerle zirveye ulaşmıştır. kadının çağında, kadının zamanında Özgürlük tohumlarının direnişle filizlendiği bu dönemde kadınların direnişi önemli olduğu kadar anlamlıdır da.

Kadın renginde ve tarzında leyla güven öncülüğünde gelişen ve Nasırlarla, Fadilelerle gelişen direnişle sesimiz İmralı duvarlarını aşarak özgür yaşamın mimarı olan Önder Apo’ya ulaşacaktır. Leylalar öncülüğünde gelişen bu direniş 1 Mart’la beraber zindanlarda gürleşerek büyümeye devam etmektedir. Dirhem dirhem bedenlerini eriterek Semaların, kemallerin ve Zilanların takipçisi olan tüm yoldaşlarımızın direnişlerini selamlıyoruz.

Kadınlar faşizmin sömürücü- baskıcı ve köleci zihniyetine karşı olarak direnişle cevap vermiştir. Önder Apo’nun kadın savaşçıları olarak direnişi dünyanın bütün alanlarına taşınmıştır. Kaybettirilen tüm yıllara ve zamana karşı kadının zamanında kadının devrimiyle baharlaşacak bir Kürdistan’da özgür yaşayacağız. Yoldaşlarımızın da dediği gibi Leyla yoldaşın yaktığı kıvılcımı biz kadınlar meşalelerle büyüteceğiz. YPS-JIN adına özyönetim direnişlerindeki tüm YPS-JIN kadın şehitlerini anıyor ve mücadelemizi zafere ulaştırma sözümüzü yineliyoruz.”