YPJ, Dersim ve Pirosî'yi andı

YPJ, şehit düşen Sarya Dersim ve Hîvda Pirosî’nin kimliklerini açıkladı. YPJ, "Öncü, mücadeleci yoldaşlarımız Sarya ve Hîvda şahsında tüm insanlık mücadelesi şehitlerini anıyoruz" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sarya Dersim’in 2015 yılında Hesekê’de, Hîvda Pirosî’nin yaşadığı hastalık sonucu 6 Haziran’da şehit düştüğü belirtildi.
Açıklamada, “Öncü, mücadeleci yoldaşlarımız Sarya ve Hîvda şahsında tüm insanlık mücadelesi şehitlerini anıyoruz. Her iki yoldaşımızın ailelerine, direnişçi halkımıza, şehit annelerine başsağlığı diliyor, şehitlerimize verdiğimiz sözü büyük bir kararlılıkla yineliyoruz” denildi.

'EN ZORLU ALANLARI SEÇTİ'

YPJ açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
 “Sarya yoldaşımız büyük bir moralle özgürlük savaşı yürüterek mücadele etmiş ve bu uğurda şehit olmuştur. Devrimin öncülerinden olan yoldaşımız Sarya, insanlık mücadelesinde yer almıştır. Yoldaş Sarya özgürlük mücadelesinde büyük bedeller vermiş yurtsever bir ailede büyümüştür. Heval Sarya genç yaşta özgürlük mücadelesine katılmış, Rojava devriminin başında büyük bir emekle tüm çalışmalarda yer almıştır. Her zaman en ön cephelerde yer almış, en zorlu alanları seçmiştir. Hiç tereddüt etmeden güçlü bir kararlılıkla sorumluluklarını yerine getirmiştir. Komuta düzeyinde öncülük etmiş, ağır savaşlarda yer almıştır. Fedakar, alçak gönüllü duruşuyla yoldaşlarına öncülük etmiştir. 2013, 2014 ve 2015 yıllarında yaşanan savaşlarda öncü rol oynamış, Rojava devriminde soluksuz bir emek vermiştir. Barbar DAİŞ çetelerine karşı Kürt kadınların direnişinin duruşunu göstermiş, duruşuyla cesaret, fedakarlık, umut ve zaferin örneği olmuştur.

'KAPİTALİST SİSTEMİ REDDETTİ'

Hîvda yoldaşımız, özgürlük mücadelesinde yer alan genç bir arkadaşımızdı. Heval Hîvda, gençleri hedef alan kapitalist sistemi reddederek halkların devrimine katılmıştır. Büyük arayış ve amaç sahibi olmuştur. Büyük bir coşku ve heyecanla, gençlik ruhuyla yaşama renk vermiştir. Bir süredir yaşadığı rahatsızlık nedeniyle tedavi gören Heval Hîvda, şehadete ulaşmıştır.

GECİKME İÇİN ÖZÜR

Savaş ve içinden geçtiğimiz koşullar nedeniyle Sarya yoldaşımızın şehadetini açıklamakta geciktiğimiz için ailesinden ve halkımızdan özür diliyoruz. Heval Hîvda, geçirdiği hastalık nedeniyle şehit düşmüştür.  Yoldaşlarımızın şehadetinden dolayı duyduğumuz üzüntüyü paylaşıyor, ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Şehit yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü yineliyor; Sarya, Hîvda ve tüm şehit yoldaşlarımızın hayallerini gerçekleştirmek için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehitlerin kimlik bilgileri ise şöyle açıklandı:
"Kod Adı: Hîvda Pirosî
Adı Soyadı: Rojbin Akdoğan
Ana Adı: Sarya
Baba Adı: Hazım
Doğu Tarihi ve Yeri: 1998- Şırnak
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Haziran 2019, Hesekê
***
Kod Adı: Sarya Dersim
Adı Soyadı: Songül Doğuç
Ana Adı: Meysa
Baba Adı: Feyzi
Doğum Tarihi ve Yeri: 1981-Amed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Ocak 2015, Hesekê."