YJK-S: 11. Sakine Cansız Kadın Festivali görkemli kutlandı

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) 11. Sakine Cansız Festivali ardından YJK-S yayınladığı teşekkür mesajında, “yaşamı kadın değerleri ile öreceklerinin sözünü” verdi.

9 Ocak 2013'te Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen PKK'nin kurucu kadrolarından Sakine Cansız'a adanan Sakine Cansız Kadın Festivali'nin 11'cisi 30 Haziran Pazar günü İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirildi.

İsviçre'de kadınlara adanan ilk ve tek festival olma özelliği taşıyan Sakine Cansız Kadın Festivali'nin ardından İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) festival katılımcılarına ve emekçilerine yönelik teşekkür mesajı yayımladı.

Mesajda, festival komitesinde yer alan Kurdistanlı, İsviçreli, Türkiyeli ve enternasyonalist 32 dost kurumun emek ve çabalarıyla 11. Sakine Cansız Kadın Festivali'nin görkemli bir şekilde kutlandığı ifade edildi. 

Mesajda devamla şunlar ifade edildi: "Bir kez daha gördük ki kavgası büyük ve dönüştürücü olanın, yaşam aşkı yaman ve güzel olanının toplumla kucaklaşması da bir o kadar anlamlı, renkli ve coşku dolu oluyor. Dün gerçekleştirdiğimiz festivalde biz kadınların mücadele hattının renkli ve kendi içinde birleştiriciliğinin en yalın göstergesi oldu. Bizler Sakine Heval’in yoldaşları olarak yaşamı kadın değerleri ile öreceğimizin sözünü bir kez daha yeniliyoruz. 

Festival hazırlığı için yoğun emek veren  meclis, kadın inisiyatiflerimize ve komünlerimize, coşkusu ile renk katan başta kadınlar olmak üzere tüm halkımıza, kültür emekçilerine, basın emekçilerimize, stant çalışanlarımıza, dost kadın kurumlarına ve sahne alan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor ve varlıklarından onur duyuyoruz. Jin, Jiyan, Azadî.”