YJK-E'den Zilan Festivali'ne katılanlara teşekkür

YJK-E, "Kadınlar Zilan Festivali'nde tecrit ve soykırıma karşı buluştu" diyerek, festivale katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

ZİLAN FESTİVALİ TEŞEKKÜR

YJK-E, Zilan Festivali vesilesiyle teşekkür mesajı yayımladı.

YJK-E'nin mesajı şöyle:

 "18. Zilan Kadın Festivalimiz 'Önderliğimizin Özgürlüğü ve Kürt Sorununa Siyasi Çözüm' hamlesi ekseninde gerçekleştirilmiştir. Nasıl ki 17 Şubat'ta başlatılan Önderlik yürüyüşü ve akabinde 8 Mart, 21 Mart'lardaki halkın eylem alanlarını doldurarak sahiplenmesi ve 31 Mart yerel seçimlerinde Kürt halkı irade beyanında bulunarak halk serhildanlarıyla düşmanı püskürtmüşse Kürt kadınlar da faşist TC'nin Önderlik üzerindeki mutlak İmralı tecridine karşı kadının örgütlülüğünü geliştirerek, Jin Jiyan Azadi yaşam felsefesi ekseninde mücadelesini yükselterek Kürt halkı üzerindeki soykırım politikalarını boşa çıkaracağının sözünü yenilemiştir.  

Bu anlamda 18. Zilan Kadın Festivali için haftalar öncesinden yoğun bir çabaya girerek bu coşkunun yaşanmasına vesile olan Almanya, Hollanda ve Belçika’da bulunan kadın meclislerimize, kadın inisiyatiflerimize ve komünlerimize, yöresel elbiseleri ile renk katan kadın arkadaşlarımıza, basın emekçilerimize, evlerden yöresel yemekler yapıp stantlarımızda kültürümüzün sergilenmesini sağlayan tüm emekçi kadınlarımıza, stant çalışanlarımıza, katılımlarından dolayı dost kadın kurumlarına, sahne programında yer alan misafirlerimize, emeği geçen tüm arkadaş ve dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”