YJA-Star: Sema Koçer yeni dönem çizgisi ve komutasıdır

YJA Star Merkezi Karargah Komutanlığı: Sema Koçer arkadaş YJA-Star'ın yeni dönem çizgisi ve komutasıdır. Tüm YJA-Star komuta ve savaşçıları da onun emir erleridir.

YJA Star Merkezi Karargah Komutanlığı, Bazid’de fedai eylem gerçekleştiren Sema Koçer’e ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Komutanlık,Serhat Eyaleti’nde Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Ağrı'ın Bazid ilçesine bağlı Gürbulak beldesinde 31 Mart 2020 tarihinde Sema Koçer arkadaşımız devrimci halk savaşı çizgisinde büyük bir irade, kararlılık, iddia, inanç ve önderliğe bağlılıkla fedai eylem gerçekleştirmiştir” dedi.

Komutanlık açıklamasında, şu hususlara dikkat çekildi:

“Başta, Zilan çizgisinde fedaileşen Sema Koçer arkadaşımızın ailesine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor Sema Koçer arkadaş gibi fedai arkadaşlarımız olduğu sürece bu düşmanın asla istediği amaçlara ulaşamayacağını ve yenilmeye mahkum olduğunu belirtiyoruz. Sema Koçer arkadaş 2014 yılında özgürlük saflarına katılmış genç yaşında gerilla yaşamında büyük ve kararlı duruşuyla tüm arkadaşların yüreğinde silinmez izler bırakmıştır. Dağlara olan bağlılığı ülke sevgisi ve yoldaşlığa verdiği değer Sema arkadaşın kişiliğini Zilanlaştırmıştır. Dağlarla ve kendi kökleriyle çok çabuk bütünleşen Sema arkadaş gerillacılıkta çok hızlı gelişmiş yüksek bir tempoyla çalışmalara katılmış inisiyatifli ve cesur duruşuyla komutanlıkta çok çabuk yetkinleşmiştir. Sema Koçer arkadaş duruşu kişiliği, katılımı, yaşamı, arkadaşlığı ve eylemiyle devrimci halk savaşının komutanı olmayı başarmıştır.

Sema Koçer arkadaş YJA-Star'ın yeni dönem çizgisi ve komutasıdır. Tüm YJA-Star komuta ve savaşçıları da onun emir erleridir. Sema Koçer arkadaşın bu eylemi gerçekleştirmesinde Önderliğimiz üzerinde tecridin gün geçtikçe ağırlaşması ve halkımıza yönelik geliştirilen baskılar vardır. Düşman bilinci güçlü olanlar büyük eylemler gerçekleştirirler. Yaşamı çok seven ve anlamlı yaşayan Sema Koçer arkadaşımızın dağlara arkadaşlığa olan sevgisi bambaşkadır. Sema arkadaş 2017 yılında Çiçek Botan ve Atakan Mahir arkadaşların grubuyla birlikte Dersim'e doğru özgürlük yürüyüşüyle yola çıkmıştır. Sonrasında Serhat'ta kalan Sema arkadaş tüm arkadaşlara olduğu kadar bu arkadaşların bağlılığı ve şehitlerimizin intikamını almak için bu eylemi gerçekleştirmiştir. Ali Pılıng arkadaşla da Zap sürecinde birlikte pratik yürüten Sema arkadaş gerilla güçlerimiz açısından doğru arkadaş ilişkisinin ve yoldaşlık bağlılığının nasıl olması gerektiğinin de somut ifadesidir.

Sema Koçer arkadaş şehide bağlılığın emsalsiz örneğidir. PKK'de şehitlere doğru cevap olma şehidin yolunda yürüme ve şehidin kanını yerde bırakmama gerçeği Sema Koçer arkadaşın eyleminde bir kez daha çarpıcı bir biçimde ortaya çıkmıştır.

YJA-Star ve HPG güçlerimiz açısından 2020 yılının startını Sema arkadaş vermiştir. Bundan sonra geliştirilecek tüm eylemlerimiz Zilan, Zınar ve Sema arkadaş çizgisinde ve ruhunda olacak düşmana etkili ve caydırıcı darbeler vurulacaktır. Yurtsever halkımızın ve şehit ailelerimizin anılarına bağlı kalacağımız ve düşmandan mutlaka hesap soracağımız konusunda yürekleri rahat olmalıdır. Sema Koçer arkadaşımızın anısına bağlılık gereği Önderlik ve halkımızla özgür ülkede yaşamak için her türlü bedeli vermeye hazır olduğumuzun sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Tekrardan başta Sema Koçer arkadaşımızı ailesi şahsında tüm Yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.”